Apple stopează comercializarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 pe teritoriul Uniunii Europene

Scris de | 11 august, 2011
Apple stopează comercializarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 pe teritoriul Uniunii Europene

samsung galaxy tab 10.1 pretApple a câştigat într-o instanţă din Germania un ordin temporar care interzice vânzarea tabletei emblematice Galaxy Tab 10.1 oferite de Samsung pe teritoriul Uniunii Europene, în afară de Olanda. În urma acestei decizii, Samsung Electronics a emis ieri un răspuns oficial.

Războiul pentru brevetele mult-dorite de giganţii IT continuă pe Bătrânul Continent. Ordonanţa instanţei germane din Dusseldorf de a stopa vânzarea tabletei Galaxy Tab 10.1 e fără îndoială cea mai mare victorie a companiei din Cupertino de până acum. Cu toate acestea însă, compania coreeană nu capitulează sub nicio formă.

Samsung Electronics a emis ieri un comunicat de presă oficial, în care îşi prezintă poziţia faţă de cele întâmplate: „Samsung Electronics este dezamăgită de decizia Instanţei Judecătoreşti şi intenţionăm să acţionăm imediat pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală prin intermediul procedurilor legale desfăşurate în Germania şi vom continua să protejăm aceste drepturi la nivel global. Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura disponibilitatea în Europa şi în întreaga lume a dispozitivelor inovatoare Samsung din segmentul comunicaţiilor mobile.”

Din păcate această decizie include, în mod evident, şi România, astfel încât tabletele Samsung Galaxy Tab 10.1 vor fi retrase de pe piaţa autohtonă.

Etichete: , , ,