Schimbări majore pe reţeaua de socializare Facebook

Scris de | 24 august, 2011
Schimbări majore pe reţeaua de socializare Facebook

Facebook a anunţat ieri printr-un post pe blogul oficial o serie de update-uri semnificative menite să uşureze modul în care utilizatorul îşi prezintă conţinutul pe site. Actualizările au realimentat discuţiile despre rivalitatea directă dintre site-ul lui Mark Zuckerberg şi Google +.

Cele mai mari schimbări vizează conţinutul postat pe site de către utilizator. Spre exemplu, acum poţi să alegi persoana sau persoanele care să-ţi vadă ultimele mesaje, poze sau link-uri de pe Wall-ul tău. Mai mult, dacă te-ai răzgândit cu privire la o anumită persoană, poţi să schimbi cine îţi vede update-urile chiar şi după ce le-ai postat. În trecut, odată ce ţi-ai anunţat iubirea pentru fosta după o noapte de beţie mesajul era „în văzul lumii”.

Posibilitatea de a împărtăşi conţinutul cu doar un număr limitat de persoane e o asemănare destul de stridentă cu opţiunea Circles oferită de Google +. Se pare că lansarea serviciului Google + a influenţat o bună parte din aceste schimbări.

De asemenea, Facebook a lucrat şi la opţiunea de tag. Dacă până acum te trezeazi cu o poză în care apăreai într-o postură nu foarte flatantă, acum vei putea controla fiecare tag. De fiecare dată când cineva vrea să te „eticheteze” într-o poză, vei primi o înştiinţare prin care vei putea decide tu soarta pozei respective.

Mingea se află acum în terenul Google +.

Etichete: , , ,