Sony sporeşte securitatea datelor utilizatorilor PlayStation Network

Scris de | 7 septembrie, 2011
Sony sporeşte securitatea datelor utilizatorilor PlayStation Network

playstation network errorSony a angajat un fost reprezentat al departamentului de securitate Homeland din cadrul guvernului Statelor Unite ale Americii, informează Reuters. Decizia a fost luată, fără îndoială, pentru a spori securitatea reţelei proprii, care a fost afectată grav în urma atacurilor unor hackeri din aprilie.

Compania japoneză l-a angajat în cursul zilei de marţi pe Philip Reitinger, fost director la departamentul de U.S. National Cyber Security Center, din cadrul Homeland Security, în poziţia de vicepreşedinte senior, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei Sony a declarat: „Problemele legate de reţea au fost cu siguranţă un catalizator pentru angajare. Dorim să continuăm îmbunătăţirea securităţii reţelei în viitor.”

PlayStation Network a fost atacată în luna aprilie de hackeri care au expus datele a peste 100 milioane de utilizatori. În consecinţă, reţeaua de gaming a fost criticată dur de către consumatori şi nu numai, acţiunile companiei au scăzut cu este 55% şi iniţiativele Sony de expansiune în acest segment de divertisment au fost întrerupte.

Rămâne de văzut dacă Sony va reuşi să recâştige încrederea utilizatorilor.

Etichete: , , ,