Telecomanda televizorului, pe cale de dispariţie

Scris de | 8 septembrie, 2011
Telecomanda televizorului, pe cale de dispariţie

Ai prefera să schimbi programele de la televizor cu ajutorul telefonului mobil? Multă lume spune Da, potrivit unui studiu realizat de către cei de la Altman Vilandrie&Co şi Research Now.

41% dintr-un eşantion de 1000 de persoane au declarat că ar uita de telecomanda clasică, optând pentru controlul programelor direct de pe smartphone. Acest trend a fost deja exploatat de către mai mulţi producători de aplicaţii care oferă software ce îţi permite să îţi controlezi aproape complet televizorul de pe telefon.

Studiul a analizat şi modalitatea în care utilizatorii urmăresc programele TV. Se pare că cei tineri tind să vizioneze emisiuni şi filme pe dispozitivele mobile gen tablete şi telefoane, prin servicii cum ar fi Netflix sau Hulu. 11% dintre cei care au participat la studiu fac acest lucru zilnic.

Peste 20% dintre consumatori au declarat de asemenea că plătesc mai puţin pentru serviciile TV deoarece au trecut la online video.

Un alt fenomen interesant analizat de studiul Research Now este utilizarea mai multor dispozitive simultan. Folosirea telefonului mobil, al laptopului sau a PC-ului, în timp ce urmăresc programele TV, este frecventă la 28% dintre participanţii la studiu.

Etichete: , , , ,