Mesajele spam au crescut în ritm alarmant, avertizează Bitdefender

Scris de | 11 septembrie, 2011
Mesajele spam au crescut în ritm alarmant, avertizează Bitdefender

Bitdefender a prezentat un studiu deosebit de interesant realizat de experţii din cadrul companiei. Conform lor, mesajele de tip spam au crescut în ritm accelerat, inclusiv pe teritoriul României.

La nivel local, o creştere spectaculoasă a fost înregistrată de spamul în limba română de tip pharma. Mai mult, mesajele nesolicitate care promovează cursuri de învăţare a limbilor străine sunt de asemenea extrem de periculoase.

Carmen Mitrică, Head of Antispam Lab Bitdefender, a declarat într-un comunicat de presă: „În România, la momentul de faţă, aproximativ 85-90%din totalul de e-mailuri trimise sunt mesaje spam. Cu toate acestea, mesajele de tip spam în limba română nu sunt foarte răspândite, procentul fiind undeva sub 5%. În schimb, majoritatea spamului primit de români este în limba engleză, provenit din ţări precum SUA sau Rusia”

Aceste atacuri te pot lăsa nu doar cu viruşi ce îţi afectează calculatorul ci şi fără bani pe card, în cazurile cele mai extreme. O metodă de protejare împotriva acestor mesaje spam e esenţială.

Etichete: , , ,