Google a achiziţionat peste 1000 de patente de la IBM

Scris de | 15 septembrie, 2011
Google a achiziţionat peste 1000 de patente de la IBM

Google a cumpărat de la gigantul IBM peste 1000 de patente pentru a-şi întări defensiva împotriva unor posibile procese din partea companiei Apple, informează Bloomberg.

Conform transferurilor din arhivele oficiului U.S. Patent and Trademark, cele 1023 de brevete au fost cumpărate de Google în data de 17 august. Jim Prosser, un purtător de cuvânt pentru Google a confirmat în cursul zilei de miercuri tranzacţia, relatează Bloomberg. În luna iulie, compania lui Larry Page a mai achiziţionat 1030 de patente de la IBM.

Google îşi clădeşte un arsenal veritabil de brevete pentru a se proteja de un posibil atac în instanţă din partea altor companii. Pe lângă cele cumpărate de la IBM, Google a obţinut şi peste 17.000 patente odată cu achiziţionarea companiei Motorola Mobility.

În lumina numeroaselor procese intentate de Apple împotriva companiilor ca Samsung sau HTC, producători ce îşi „echipează” terminalele cu sistemul de operare Android, strategia Google e simplă: să se protejeze în spatele unui zid de brevete.

Etichete: , , , , , ,