Intel a lansat Solid-State Drive 710, o nouă serie de SSD-uri

Scris de | 16 septembrie, 2011
Intel a lansat Solid-State Drive 710, o nouă serie de SSD-uri

Intel Corporation a anunţat ieri lansarea unei noi serii de SSD-uri destinate centrelor de date cu memorie flash de tip Multi-Level Cell (MLC). Seria Intel Solid-State Drive 710 e dotată cu tehnologia Intel High Endurance Technology (HET), care oferă performanţa şi rezistenţa deosebită.

Intel Solid-State Drive 710, înlocuiesc SSD-urile Intel X25-E Extreme. Dacă SSD-urile Intel X25-E au fost construite cu memorie flash NAND de tip Single-Level Cell (SLC), mai scumpă, dar fiabilă, Intel SSD 710 foloseşte memorie flash NAND de tip MLC pe 25nm, superioară calitativ.

Rob Crooke, Vicepreşedinte şi General Manager al Intel Non-Volatile Memory Solutions Group a declarat: “Intel SSD 710 oferă centrelor de date ale companiilor rezistenţă extremă şi performanţă, datorită tehnologiei High Endurance Technology, bazată pe tehnologie NAND de tip MLC pe 25nm. SSD-urile Intel sunt larg folosite în centrele de date datorită performanţei şi fiabilităţii lor. Cea mai recentă serie de SSD-uri a Intel oferă un ciclu de scriere de 30 de ori mai mare decât SSD-urile actuale cu arhitectura MLC, performaţă crescută, dar şi noi caracteristici precum protecţia datelor în caz de întrerupere a curentului.”

Noile SSD-uri pot fi configurate de utilizator pentru a atinge un ciclu de scriere cu 80% mai mare, creând o capacitate de stocare foarte mare. Tehnologia Intel HET combină îmbunătăţirile NAND şi tehnicile de management ale SSD-urilor cu memorie NAND pentru a extinde ciclul de scriere a SSD-urilor cu memorie NAND de tip MLC.

Tehnologia Intel High Endurance Technology (HET), oferă performanţa şi rezistenţa necesară centrelor de date, serviciilor financiare, portalelor de Internet, motoarelor de căutare şi a altor aplicaţii solicitante.

Oferind un raport preţ/GB mai bun decât Seria Intel X25-E SSD, Intel SSD 710 are un preţ de 649 de dolari pentru varianta de 100GB, 1,289 de dolari pentru cea de 200GB şi1,929 de dolari pentru 300GB, în cantităţi de 1,000 de unităţi. Toate SSD-urile au o garanţie de 3 ani.

Etichete: , , , ,