Maguay MyWay P1701m: Configuraţie şi sunet de calitate

Scris de | 8 octombrie, 2011
Maguay MyWay P1701m: Configuraţie şi sunet de calitate

Maguay MyWay P1701m surprinde printr-un design plăcut, cu îmbinări bune. La prima impresie pare un laptop solid, laptopul fiind un înlocuitor pentru desktop-ul de acasă sau cel de la birou, datorită greutății și a dimensiunilor lui mari. Cântărește 3.9 kilograme și are o diagonală de 17.3 inchi, laptopul nefiind chiar dintre cele mai ușoare.

P1701m vine cu o tastatură neagră chiclet-style, tastele fiind spațiate foarte bine, iar degetele nu alunecă, oferind spațiul perfect pentru tastare. Tastatura include și keypad numeric.

Touchpad-ul se integrează perfect în design-ul de tip “wood”al laptopului, având funcţie de  multigesture precum şi aceea de scroll. Personal, nu mi s-a părut cel mai bun touchpad din lume în primele momente de utilizare, dar cu niște setări corecte îl puteți face să fie pe placul vostru.

Rezoluţie

Laptopul redă filmele la o calitate excepțională. Ecranul LCD de 17.3 cu o rezoluție de 1920 x  1080 pixeli si formatul 16:9 LED Backlight redă filmele în format FULL HD fără prea mari bătăi de cap. Ecranul reușit este susținut în spate de o placă NVIDIA Geforce GTX 560M cu o memorie de 1.5 GB GDDR3, mai mult decât suficient pentru jocurile de ultima generație sau pentru graficienii care rulează aplicații care manancă multe resurse.

Dotări din plin

Toate sistemele Maguay care pot fi achiziționate de pe site-ul producătorului îți permit să le configurezi pentru cerințele si buzunarul tău. Poți alege procesorul, memoria RAM, capacitatea de stocare, placa video etc care ți se potrivesc ție. O altă opțiune pe care o ai la achizțonare o constituie alegerea sistemului de operare, Maguay recomandând Windows 7, dar se poate alege ca laptopul să vină fară sistem de operare.

P1701m, modelul pe care l-am avut în teste, era dotat cu un processor Intel Core i7 la 2 GHz din generația Sandy Bridge, completat de 8 GB de memorie RAM, laptopul fiind perfect pentru a rula aplicații sau jocuri de ultimă generație.  La capitolul memorie de stocare, laptopul care a ajuns în redacția noastră stătea foarte bine, având un hard disk SATA de 1 TB cu o viteză de 7200 rpm, suficient pentru a fi umplut cu filme, muzică și jocuri şi a mai lăsa nişte spaţiu liber.

Laptopul are o baterie Li-Ion  de 8 celule ce oferă o autonomie de până la 3 ore (cu accelerator grafic NVIDIA).

Sistem de sunet 5.1

Sunetul nu este cel mai important lucru atunci cand îți achiziționezi un laptop. Ai in minte întotdeauna procesorul, placa video, memoria RAM si hard disk-ul, pentru că la sunet vom contribui de cele mai multe ori cu boxe adiționale.

Maguay MyWay P1701m este soluția perfectă pentru aceia dintre voi care nu au nevoie sau cărora nu le plac boxele clasice înşirate pe birou sau prin toată casa.  Laptopul are 5 difuzoare de înalte/medii şi subwoofer integrate, redând un sunet la calitate HD și beneficiind de tehnologia oferită de  THX Trustudio Pro. Sunetul redat este de cea mai bună calitate.

USB 3.0 x 2

P1701m știe cam de toate la capitolul conectivitate, şi vine cu o placă de rețea wireless integrată 802.11B/G/N, Ethernet și Bluetooth 3.0.  Nu lipsesc portul HDMI pentru redarea conținutului pe orice HDTV, porturile USB 2.0 (2 porturi) precum și 2 porturi USB 3.0 de ultimă generație care asigură o rată de transfer a conținutului de 10 ori mai mare decât în mod normal.  Camera web este de 2.0 MP.

Modelul este dotat cu un cititor de carduri 9 în 1, capabil să citească majoritatea cardurilor de memorie existente pe piață la ora actuală.

Concluzie

Maguay MyWay P1701m este cea mai bună o opțiune atunci cand vă doriți un înlocuitor pentru desktop-ul de acasă sau cel de la birou, care sa aibă un design plăcut, dar şi o configurație și un sunet de top. Prețul său pentru configurația pe care am prezentat-o este de aproximativ 1500 de dolari și poate fi achiziționat de pe www.maguay.ro.

Etichete: ,