Samsung şi Google lansează Galaxy Nexus, primul telefon din lume cu Ice Cream Sandwich

Scris de | 19 octombrie, 2011
Samsung şi Google lansează Galaxy Nexus, primul telefon din lume cu Ice Cream Sandwich

Samsung şi Google au anunţat ieri noul terminal Galaxy Nexus, primul dispozitiv din lume cu ultima versiune a sistemului de operare Android, Ice Cream Sandwich. Pe lângă actualizarea la partea de software, Galaxy Nexus dispune şi de un design curbat şi o suită impresionantă de caracteristici.

Android 4.0, supranumit şi Ice Cream Sandwich, aduce o nouă experienţă pentru utilizatorii sistemului de operare oferit de Google. Ultima versiune a fost reconfigurată în totalitatea. Astfel, notificările, multi-tasking-ul, ecranul de lock, widget-urile şi mai tot ce ţine de interfaţă au fost îmbunătăţite.

Una dintre cele mai importante caracteristici unice pentru Ice Cream Sandwich e funcţia de „Face Recognition”, care deblochează terminalul atunci când recunoaşte faţa proprietarului, opţiune ce elimină nevoia unui cod de deblocare. Suportul NFC nu a fost trecut cu vederea. Astfel, Android beneficiază acum de funcţia “Beam”, care transferă conţinut de pe două telefoane mobile prin tehnologia NFC. Reţeaua de socializare Google + e integrată acum în sistemul de operare, ceea ce facilizează folosirea unor opţiuni precum Hangouts sau Messenger.

Galaxy Nexus e primul smartphone din lume care dispune de un ecran de 4.65 inchi Super AMOLED HD, la o rezoluţie incredibilă de 1280X720, ceea ce rezultă într-o redare excelentă a textului, pozelor şi conţinutului video din dispozitiv.

Mai mult, terminalul are un design curbat, fără butoane şi subţire. Alte caracteristici ce merită menţionate sunt procesor dual-core de 1.2 GHz, camera de 5 megapixeli, capabilă de înregistrare la 1080p şi o listă impresionantă de programme Google, precum Gmail, Google Maps, Google Earth, Youtube şi altele.

Samsung Galaxy Nexus va fi disponibil pe piaţa europeană începând din luna noiembrie a acestui an.

Etichete: , , , , , , , , ,