Acer Aspire One Happy 2: Ultra-portabil, ultra-adorabil

Scris de | 23 octombrie, 2011
Acer Aspire One Happy 2: Ultra-portabil, ultra-adorabil

Netbook-ul ultra-subţire Acer Aspire One Happy 2 e, fără îndoială, dedicat sexului frumos. Culorile, forma şi portabilitatea îl fac perfect pentru orice domnişoară care vrea să-şi impresioneze prietenele. Şi nu numai. Surprinzător, sau nu, mica jucărie roz a făcut, asemenea carcasei, valuri şi prin redacţia connect.

Viaţa unei adolescente poate fi împărţită în două mari puncte de interes: băieţii şi şcoala. Deşi pare atractivă ideea de a avea doar două probleme la orizont, viaţa lor e, de cele mai multe ori, extrem de haotică. Conversaţiile interminabile cu iubitul pe internet sunt la ordinea zilei. La fel şi activitatea şcolară. Aceste două activităţi – simple la o primă vedere – reprezintă oxigenul pentru orice adolescentă.

În virtutea acestui fapt, cei de la Acer au fabricat un netbook special pentru a sări în ajutorul tinerelor care au nevoie de un dispozitiv portabil şi uşor de utilizat dar şi atractiv din punct de vedere estetic. Versiunea Strawberry Yogurt a modelului Aspire One Happy 2 a sosit în redacţia connect şi a impresionat pe toate planurile, în special la capitolul adorabil.

Aspect cool, portabilitate uşoară

Prima observaţie se referă, fără doar şi poate, la culoarea roz stridentă a capacului display-ului. Mai apoi am observat efectul produs de valurile unei picături, prezente în relief la finalul logo-ului de pe capac, lucru care m-a convins de frumuseţea design-ului. Rozul de pe capac se regăseşte pe touch pad şi pe butonul de pornire. Tastatura şi restul corpului dispozitivului sunt acoperite de alb – o combinaţie cromatică deosebit de frumoasă. A doua generaţie de netbook-uri Acer Aspire One Happy mai e disponibilă, pe lângă Strawberry Yogurt, în culorile Banana Cream, Blueberry Shake şi Papaya Milk, culori ce m-au trimis automat cu gândul la un magazin de produse lactate.

După ce l-am scos din ambalaj am observat automat greutatea modestă, de doar 1.3 kilograme. Astfel, netbook-ul poate fi cărat cu uşurinţă în ghiozdanul oricărei tinere, sau chiar în mână. Un plus la portabilitate reprezintă bateria de 6 celule ce oferă o autonomie de până la 8 ore. Scrierea pe tastatură se face cu foarte puţine dificultăţi, ceea ce va fi apreciat cu siguranţă de utilizator. Un mare dezavantaj la aceste aparate îl reprezintă tastatura, care de cele mai multe ori trebuie să renunţe la calitate pentru a „îngrămădi” tastele într-un  spaţiu limitat. Nu însă şi în cazul acesta. Cei de la Acer au reuşit să exploateze bine spaţiul avut la dispoziţie. Ecranul de 10,1 inchi Active Matrix TFT Color LCD LED redă imaginile la o claritate acceptabilă pentru un astfel de dispozitiv.

Performanţă ridicată

Pe lângă aspectul deosebit, cei de la Acer nu au trecut cu vederea nici partea hardware a netbook-ului. Astfel, Aspire One Happy 2 dispune şi de nişte specificaţii extrem de folositoare, precum un procesor Intel Atom N570 de 1.66 GHz cu o memorie de 2 GB DDR3, mai mult decât suficient pentru un netbook, chiar şi pentru cei mai exigenţi dintre utilizatori. La capitolul conectivitate, modelul dispune de trei porturi USB, două în partea dreaptă şi unul în cea stângă, şi o ieşire VGA . Modelul care a ajuns la redacţie era echipat cu un hard disk de 320 GB. Există, de asemenea, şi variante cu o capacitate de stocare de 250GB, dar cât de mult contează un hard disk când vine vorba de un dispozitiv portabil?

Deasupra monitorului se află o cameră web extrem de folositoare pentru conversaţiile cu cei dragi prin Skype sau alte servicii de mesagerie, deşi calitatea ei nu este incredibilă. Acest detaliu poate fi însă trecut cu vederea datorită faptului că este vorba, la urma urmei, despre un netbook. Sunt sigur că el te va iubi în continuare, indiferent de distorsiunea produsă de camera entry-level…

MeeGo, on the go

Cu ocazia testării modelului Aspire One Happy 2 am avut şansa să utilizez pentru prima oară sistemul de operare MeeGo, bazat pe Linux, preinstalat pe aparat. De obicei lumea fuge şi ţipă când aude de Linux crezând că e un sistem de operare mult prea complicat, însă acest stereotip nu se aplică în cazul MeeGo. Sistemul de operare a fost lansat în martie 2010 şi e dedicat în exclusivitate dispozitivelor portabile precum smartphone-uri, netbook-uri, tablete şi aşa mai departe. În timp ce navigam meniurile, plin de curiozitate, am descoperit de ce. MeeGo pune mare accent pe comunicare. E-mail, mesagerie, Facebook, Twitter, Last.fm sau Flickr, toate sunt optimizate şi integrate în sistemul de operare. MeeGo are chiar şi un program de mesagerie propriu numit Empathy. Acest lucru poate însemna raiul pe ecran datorită faptului că în zilele noastre comunicarea între tineri se face mai mult prin mesaje decât faţă în faţă.

În plus, documentele importante pot fi accesate foarte uşor, astfel încât nicio temă să nu se piardă într-un labirint de fişiere. Mail-urile le-am trimis fără nicio problemă, conexiunea wireless a funcţionat de minune. Lipsa unei unităţi optice nu ar trebui să deranjeze deoarece nimeni nu îşi scrie un referat pe un CD sau DVD. Ai irosi 1 leu pentru un CD doar pentru a scrie un fişier de 2-3 MB? Suntem, totuşi, încă în recesiune.

Concluzii finale

Adolescenţa e o perioadă extrem de stresantă pentru orice fată. Acest lucru nu înseamnă însă că nu poate fi şi extrem de frumoasă. Iubiri ce încep pe reţele de socializare, săruturi trimise prin webcam, e-mail-uri siropoase sau emoticon-uri expediate în abundenţă fac parte din relaţiile romantice ale secolului XXI. Nimeni nu iubeşte mai mult decât o femeie, iar iubirea tânără e cea mai frumoasă şi intensă dintre toate. Astfel, pentru o adolescentă posibilitatea de a fi mereu în contact cu persoana iubită e esenţială. De asemenea, şcoala nu trebuie neglijată. După episodul de anul acesta cu Bacalaureatul, imaginea României la capitolul educaţie a suferit destul. Acer Aspire Happy One 2 nu te va scăpa de coşuri, profesori îngâmfaţi sau părinţi de modă veche, dar te va ajuta să menții o comunicare mai mult sau mai puţin constantă cu prietenul şi să-ţi faci temele pentru şcoală. La urma urmei, nu asta contează cel mai mult?

Etichete: , , , ,