Roboţii EVOLTA înoată, aleargă şi merg cu bicicleta în Insulele Hawaii

Scris de | 25 octombrie, 2011
Roboţii EVOLTA înoată, aleargă şi merg cu bicicleta în Insulele Hawaii

Panasonic demonstrează că şi roboţii pot fi atleţi de elită, realizând o triadă de roboţi EVOLTA care participă la Triatlonul Ironman din insulele Hawaii. Cei trei roboţi, un înotător, un alergător şi un ciclist vor concura în una dintre cele mai dificile competiţii din lume cu doar 3 baterii Evolta de tip AA.

“ Singurele baterii pe care le putem folosi sunt cele 3 baterii reîncărcabile Evolta şi robotul o să execute în 230 km trei tipuri de mişcări diferite: înot, ciclism şi alergare. În plus, trebuie să parcurgem drumul într-o săptămână, astfel încât roboţii vor fi pe drum non-stop, exceptând timpul de reîncărcare a bateriilor.” a declarat creatorul robotilor Evolta, Tomotaka Takahashi.

Aceasta nu este singura competiţie în care roboţii Evolta şi-au demonstrat calităţile de atleţi. Un robot Evolta a mai concurat pe Marele Canion în 2008, cu o pereche de baterii Panasonic normale AA. Anul următor robotul a parcurs un circuit de aproximativ 24 de ore şi a câştigat un loc în Guinness World Records pentru “cea mai lungă distanţă parcursă de o maşină cu telecomandă pe baterii”. Anul trecut, a impresionat mulţimea la competiţia “53 Stations of the Tokaido” din Japonia, unde a finalizat un circuit de 500 km de la Tokzo la Kzoto, alimentat cu baterii reîncărcabile evolta de tip 12 AA.

Etichete: , , ,