Nokia Kinetic, primul telefon flexibil, ar putea sosi în 3 ani

Scris de | 1 noiembrie, 2011
Nokia Kinetic, primul telefon flexibil, ar putea sosi în 3 ani

Nokia Kinetic, un telefon revoluţionar, flexibil, a fost una dintre vedetele Nokia World 2011. Tapani Jokinen, Head of Design Nokia le-a oferit celor de la Nokia Conversations o serie de detalii privind modul în care funcţionează acest concept şi posibilitatea de a vedea modele similare pe piaţă.

Kinetic are o carcasă flexibilă care îţi permite să accezi diferite funcţii prin îndoirea carcasei sau aplicarea presiunii în anumite puncte. Torsionând telefonul înspre tine oferă posibilitatea de navigare printre fişiere sau contacte. Vrei să derulezi mai rapid? Nu trebuie decât să aplici mai multă presiune, iar dacă ai trecut de un contact, poţi îndoi telefonul în sens opus pentru a reveni în punctul dorit.

Pentru a răspunde la telefon, nu trebuie decât să îl ţii la ureche şi să strângi carcasa în mână.

Dispozitivul nu se bazează însă exclusiv pe acest tip de control fizic. Telefonul are şi un ecran tactil clasic.”Există momente când ecranul este mai comod, însă exisă şi cazuri când acesta este inutilizabil, ca şi atunci când încerci să navighezi cu mânuşi, în iernile reci din Finlanda”, precizează Jokinen.

Dispozitivele tip Kinetic vor permite şi dezvoltarea unei noi categorii de aplicaţii şi jocuri extrem de interesante.

O informaţie importantă este faptul că telefoane bazate pe prototipul Nokia Kinetic ar putea fi pe piaţă în circa 3 ani, Nokia având deja disponibilă tehnologia pentru a le produce.

Etichete: , ,