HTC domină piaţa smartphone-urilor din Statele Unite

Scris de | 2 noiembrie, 2011
HTC domină piaţa smartphone-urilor din Statele Unite

Pe primul loc în ierarhia producătorilor de smartphone-uri de pe piaţa americană nu rezidă un nume arhicunoscut precum Apple sau Samsung. În schimb, poziţia de lider e rezervată companiei taiwaneze HTC, care a trecut pe locul  întâi în urma anunţului câştigurilor financiare din Q4, informează Bloomberg.

HTC a ajuns pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri pe piaţa americană cu o cifră de 5.7 milioane de smartphone-uri livrate, se arată într-un raport întocmit de firma de specialitate Canalys. Pe locul doi a trecut Samsung cu 4.9 milioane de unităţi, iar pe trei se află Apple cu 4.6 milioane de iPhone-uri.

Un mare avantaj al companiei HTC e faptul că telefoanele lor high-end precum Sensation sau Desire HD, cu caracteristici similare cu cele produse de Samsung sau Apple, se vând la un preţ ceva mai scăzut. Acest lucru combinat cu faptul că producătorul taiwanez lucrează cu fiecare operator în parte pentru a modifica anumite modele, s-a dovedit a fi reţeta câştigătoare.

Deşi la nivel global primul loc este ocupat de compania coreeană Samsung, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii domină HTC cu o ofertă atractivă şi unică pentru fiecare operator.

Rămâne de văzut dacă lansarea noului iPhone 4S va schimba lucrurile pentru HTC.

Etichete: , , , , , , ,