GTA 5: CJ, Tommy Vercetii, Vinewood şi alte indicii din trailer

Scris de | 4 noiembrie, 2011
GTA 5: CJ, Tommy Vercetii, Vinewood şi alte indicii din trailer

GTA 5 şi-a dezvăluit câteva dintre secrete în primul trailer lansat recent de către cei de la Rockstar şi chiar dacă e greu de crezut, presa de specialitate şi fanii au extras o avalanşă de idei din video-ul care are doar un minut şi 25 secunde.

Oraşul a fost mereu un element de maximă importanţă în jocurile GTA. De la străzile reci, gri ale Liberty City până la dealurile aride din Los Santos, mediul poate fi şi el considerat unul dintre personajele din Grand Theft Auto.

În GTA 5 se pare că se poartă iar soarele şi plaja. Jucătorul va putea bate din nou străzile încinse din Los Santos, locaţia din GTA San Andreas, se va lăfăi în vilele de pe dealurile Vinewood (Hollywood) şi fa face jogging pe plaja Vespucii – o aluzie la Venice Beach. Apropo de plajă, în primele secunde ale clipului apar imagini cu un cuplu care plimbă un căţel, ceea ce ar putea însemna că Rockstar va introduce pentru prima data animale în joc. Parcă şi vedem plângerile celor de la protecţia animalelor care se vor plânge de abuzurile la care sunt supuse patrupedele virtuale.

Nu vor lipsi nici cartierele asiatice, Little Seoul făcându-şi apariţia pe un indicator. Ceea ce pare să aducă nou GTA V sunt detaliile duse la extrem, care vor crea oraşe şi mai realiste. Posterele de pe pereţi, gunoaiele de pe stradă, totul pare extrem de natural. Sărăcia îşi găseşte şi ea un loc în suburbii, iar practicantele celei mai vechi meserii din lume sunt şi ele la datorie.

Avem şi câteva imagini cu un terenul de golf, o plantaţie unde imigranţii îşi varsă sudoarea şi o potecă din munţi, ceea ce ar putea însemna că aventurile te vor purta şi în alte locaţii decât cele urbane.

Un alt element de maximă importanţă al jocurilor GTA, vehiculele, nu par nici ele să fie uitate. Maşini sport, dube, skijet-uri şi avioane, care par să revină din nou în joc, strălucesc sub soarele din Los Santos.

Grafica pare şi ea adusă la zi, peisajele fiind de-a dreptul superbe. Un apus de soare ne aduce cu gândul la cerul splendid din Red Dead Redemption.

Cele mai multe discuţii au fost însă pe seama personajelor. Spre exemplu Carl Johnson pare să fugă de poliţie în secunda 1:06 a clipului, în timp ce lumea speculează că vocea din trailer îi aparţine lui Tommy Vercetti, eroul din GTA Vice City.

Au fost lansate şi speculaţii privind data lansării, unii utilizatori notând faptul că Rockstar îşi lansează trailerele cu 6-7 luni înaintea lansării, GTA 5 putând sosi astfel în vara lui 2012.

Mii de comentarii, interpretări peste interpretări, însă până la detalii precise de la Rockstar nu putem concluziona decât că ne aşteaptă un alt super titlu care se va vinde ca pâinea caldă.

Etichete: , , , , ,