Google îl sărbătoreşte pe Louis Daguerre, inventatorul procesului de dagherotipie

Scris de | 18 noiembrie, 2011
Google îl sărbătoreşte pe Louis Daguerre, inventatorul procesului de dagherotipie

Google sărbătoreşte astăzi 224 de ani de la naşterea lui Louis Daguerre, unul dintre principalii cercetători în domeniul fotografiei. El a inventat şi folosit procesul de dagherotipie pentru a imortaliza una dintre primele fotografii din istorie.

Louis Daguerre s-a născut în Cormeilles-en-Parisis, Franţa, la data de 18 noiembrie 1787. A studiat în domeniul arhitecturii, desenului panoramic şi a fost principalul designer al teatrului din Paris, Diorama. Mai apoi a colaborat cu Joseph Nicephore Niepce, creatorul primei fotografii permanente. Această colaborare a rezultat în perfecţionarea procesului de dagherotipie.

Prin această nouă tehnologie, Louis Daguerre a reuşit să realizeze prima fotografie a unui om din istorie. Fotografia pe nume „Boulevard du Temple” prezintă o stradă în care se află patru persoane. La scurt timp după, datorită avansurilor din lumea fotografiei, procesul de dagherotipie a fost considerat de prisos. Cu toate acestea însă, fotografia „Boulevard du Temple” a fost recunoscută drept prima fotografie în care apar fiinţe umane.

Google îl celebrează pe Louis Daguerre printr-un doodle pe prima pagină a motorului de căutare.

Etichete: , , , , , ,