Google Doodle: 176 de ani de la naşterea scriitorului Mark Twain

Scris de | 30 noiembrie, 2011
Google Doodle: 176 de ani de la naşterea scriitorului Mark Twain

Google celebrează astăzi 176 de ani de la naşterea faimosului scriitor Mark Twain. Autorul american, cunoscut pentru abordarea stilului satiric şi umorist în literatura sa, a scris nuvele arhicunoscute precum „Aventurile lui Tom Sawyer” şi „Aventurile lui Huckleberry Fin”.

Samuel Langhorne Clemens s-a născut pe 30 noiembrie 1835 în Florida, Missouri, Statele Unite ale Americii. Sub pseudonimul Mark Twain, a început să scrie ca reporter pentru publicaţia Territorial Enterprise din Virginia City. Succesul a venit odată cu publicarea scurtei poveşti „The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County” în săptămânalul new-yorkez The Saturday Press în 1865. Mark Twain a călătorit pe tot globul, ajungând într-un final să se stabilească în Hartford, Connecticut, alături de familia sa.

În perioada de şaptesprezece ani în care a stat în capitala statului Connecticut, Mark Twain a scris majoritatea operelor sale celebre fiind inspirat de verile petrecute la ferma Quarry. Printre acestea se numără cărţi clasice precum „Aventurile lui Tom Sawyer”,„Aventurile lui Huckleberry Fin” sau  „Prinţ şi cerşetor”. Stilul său umorist i-a adus aclamaţii din partea criticilor şi fanilor, fiind considerat unul dintre cei mai mari scriitori din literatura nord-americană.

Cu ocazia aniversării a 176 de ani de la naşterea lui Mark Twain, Google a adăugat pe pagina principală un doodle în care apare Tom Sawyer în timp ce convinge un prieten să picteze un gard în locul lui, unul dintre cele mai importante momente din cartea „Aventurile lui Tom Sawyer”.

Etichete: , , , , , ,