Asus Transformer Prime: Pret de 2799 lei cu dock, disponibilă de la începutul anului

Scris de | 16 decembrie, 2011
Asus Transformer Prime: Pret de 2799 lei cu dock, disponibilă de la începutul anului

Asus Transformer Prime, prima tabletă din era modelelor echipate cu procesoare quad core Tegra 3, a fost lansată oficial în România. Anul 2012 va fi cu siguranţă unul extrem de important pentru evoluţia tabletelor, iar noile procesoare Tegra 3 au un cuvânt extrem de greu de spus, oferind un plus semnificativ de performanţă.

Transformer Prime  este echipată cu un procesor cu patru nuclee şi un accelerator grafic GeForce cu 12 nuclee, completate de 1 GB memorie RAM, specificaţii care promit o  experiență optimă atât în multitasking cât şi în navigarea web, rularea video Full HD și bineînțeles, jocuri.

Construcţia merită şi ea apreciere. Tableta are o grosime de 8.3mm și este singura tabletă metalică ce cântărește numai 586g..

Ecranul Super IPS+ de 10.1 inchi, protejat de sticlă Corning Gorilla are un unghi de vizualizare larg, de 178 grade şi rezoluţia de 1280 x 800 pixeli.

Nu lipsesc nici cele două camere, una secundară de 1.2 megapixeli şi  camera principală de 8MP cu auto-focus și bliț LED ce surprinde imagini excelente graţie diafragmei F2.4, a senzorului CMOS iluminat din spate. Camera focalizează în adâncime la atingere și reduce zgomotul în condiții de iluminare insuficientă, captând fotografii mai clare și mai precise. Cu ajutorul camerei de 8MP, Transformer Prime are capacitatea de a înregistra video HD 1080p.

Sunetul este şi el foarte bun pentru o tabletă, de acest lucru asigurându-se tehnologia exclusivă Asus SonicMaster.

Transformer Prime oferă 32GB sau 64 GB spațiu de stocare, slot pentru carduri micro SD, ieșire audio combo de 3.5mm și un port micro HDMI. După cum ne-a obişnuit deja modelul Transformer, acesta este disponibil cu un dock cu tastatură și un touchpad, alături de opțiuni de extensie prin portul USB și cititorul de carduri SD.

Transformer Prime are o autonomie de până la 12 ore*, iar combinat cu dock-ul mobil, funcționează până la 18 ore*, aceasta fiind cea mai mare autonomie a unei tablete.

Tableta va fi disponibilă de la începutul lui 2012 cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, în nuanţe de gri ametist şi auriu şampanie. Pretul va fi 2799 lei, în varianta cu dock.

Etichete: , , , , , , , ,