Compania Asus a fost dată în judecată de Hasbro

Scris de | 22 decembrie, 2011
Compania Asus a fost dată în judecată de Hasbro

Hasbro, una dintre cele mai mari companii producătoare de jucării din lume, a decis să dea în judecată Asus pentru drepturile termenului „Transformer Prime”, denumire folosită de firma taiwaneză pentru cea mai nouă tabletă a lor.

Plângerea celor de la Hasbro se bazează pe asemănarea stridentă dintre denumirea noii tablete „Transformer Prime” cu personajul „Optimus Prime” din linia jucăriilor „Transformers”. Hasbro deţine drepturile de autor asupra francizei care a dat naştere unor desene animate, benzi desenate şi filme inspirate de personajele din „Transformers”.

În cazul în care judecătorul va decide în favoarea companiei Hasbro, Asus va schimba denumirea tabletei.

Transformer Prime va fi prima tabletă cu procesor Tegra 3 quad core, noua generaţie de procesoare ce promite performanţe grafice de până la 3 ori mai bune decât cele ale lui Tegra 2, graţie GPU-ului GeForce cu 12 core-uri, în condiţiile unui consum energetic cu până la 61% mai mic. Performanţele vor fi completate de 1GB memorie RAM.

Tableta Asus Ice Cream Sandwich va fi disponibilă de la începutul lui 2012 cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, în nuanţe de gri ametist şi auriu şampanie. Pretul va fi 2799 lei, în varianta cu dock.

Etichete: , , , , ,