Samsung Galaxy S II: Ponturi utile şi o selecţie de accesorii pentru smartphone-ul galactic

Scris de | 30 decembrie, 2011
Samsung Galaxy S II: Ponturi utile şi o selecţie de accesorii pentru smartphone-ul galactic

Ești unul dintre norocoșii care au primit un Samsung Galaxy S II de Sărbători?În continuare prezentăm cele mai bune trucuri care îți vor asigura o utilizare rapidă a telefonului galactic.
Redactat de: Bogdan Bele

Succesul modelului Samsung Galaxy S II este unul pe deplin meritat: modelul super slim combină un touchscreen imens de 4,3 inchi cu un procesor dual‑core la 1,2 GHz şi o cameră foarte bună cu rezoluţie de 8 megapixeli. În laboratorul connect, Samsung şi‑a demonstrat pe deplin calităţile: acumulatorul are o autonomie ridicată, acustica este excelentă şi rezultatele pentru emisie/recepţie se situează peste medie – Galaxy S II a meritat pe deplin toate laudele.

Samsung şi‑a făcut temele

Şi chiar şi după o perioadă de utilizare de trei luni, modelul Samsung pe care rulează sistemul de operare Android încă mai convinge: între timp, pe aparatul testat sunt instalate zeci de aplicaţii, fără a influenţa performanţa; emailurile sunt transferate instant pe telefon, neexistând probleme nici la reţelele sociale. Datorită ecranului AMOLED imens, navigarea pe internet reprezintă o adevărată plăcere. Foarte clar: odată ce te‑ai obişnuit cu display‑ul mare, nu vei mai putea trece la un display mai mic de 4 inchi. Per ansamblu, feedback‑ul cititorilor noştri referitor la Galaxy S II este unul pozitiv, ceea ce se confirmă şi de către redactorii connect. Conform aşteptărilor, materialul din care este confecţionată carcasa dezvăluie cel mai mare dezavantaj: între capacul acumulatorului şi rama carcasei se adună, în special în cazul în care telefonul se transportă des în buzunarul de la pantalon, praf şi scame – enervant, dar acceptabil. În cele ce urmează vă oferim câteva sfaturi şi trucuri care vă vor asigura o utilizare mai rapidă şi eficientă a telefonului în rutina zilnică. Bineînţeles, accesoriile corespunzătoare sunt determinante.

Parcurgerea ecranelor de pornire printr‑o singură mişcare

Trecere rapidă de la primul la ultimul ecran de pornire, la Galaxy S II se poate realiza printr‑un simplu gest: atingeţi cu degetul pe rândul numeric inferior şi glisaţi degetul dinspre stânga spre dreapta sau în sens invers – astfel sunt parcurse cele până la şapte ecrane de pornire. Se poate aplica şi în cazul meniului principal.

Organizarea meniului principal

Conţinuturile din meniul principal se pot organiza sub formă de listă sau de grilă. Pentru aceasta, în meniul principal apasă tasta cu senzori din stânga a S II destinată meniului contextual şi alege opţiunea corespunzătoare.

Pentru a desprinde aplicaţiile din meniul principal, rearanja, organiza în foldere sau pentru a le plasa pe bara de pornire rapidă din partea inferioară a ecranului, în meniul contextual apăsaţi pe „Edit“ şi în final trageţi simbolurile cu degetul în locul dorit.

Accesul direct prin intermediul ecranului de pornire

Aplicaţiile, paginile de internet şi contactele des utilizate se pot amplasa pe ecranul de pornire cu ajutorul scurtăturilor, link‑urilor favorite şi widget‑urilor, fiind astfel rapid accesibile. Pentru aceasta accesează de pe un ecran de pornire meniul contextual, apasă pe „Add“ şi alege scurtătura dorită. O modalitate mai rapidă o reprezintă selectarea din meniu a aplicaţiei corespunzătoare, până ce aceasta se desprinde din formatul raster şi se poate amplasa pe ecranul de pornire.

Redimensionarea widget‑urilor

Mărimea, fie că e vorba de lungimea, cât şi de lăţimea widget‑urilor Samsung – ca de exemplu cele pentru vreme şi email – se poate modifica după plac: apăsaţi pe widgetul deja plasat pe ecran până ce este afişată pe ecran o structură grid galbenă. Apoi, „prinde“ de colţul cu triunghiul gri, trage‑l pe ecran şi dimensionaţi widget‑ul.

Protecţie împotriva furtului
Samsung oferă funcţii de acces de la distanţă, prin intermediul cărora printr‑un browser web se poate localiza, bloca şi în caz de necesitate se pot şterge datele de pe un telefon Galaxy S II dispărut. Chiar şi atunci când se introduce o nouă cartelă SIM în aparat este transmis un SMS către un număr anterior definit. Pentru a beneficia de aceste servicii este necesară crearea unui cont Samsung, ceea ce se poate realiza direct din meniul de setări.

Funcţiile pentru accesul de la distanţă le găseşti la „Settings/ Location and Security“.

Comutarea între aplicaţii şi închiderea acestora

În scopul comutării mai rapide între aplicaţii, printr‑o apăsare lungă a butonului Home (în mijloc, sub display) sunt afişate ultimele şase programe utilizate. În plus, în Task manager se poate verifica memoria utilizată de către fiecare aplicaţie. Astfel, prin închiderea programelor ce nu sunt utilizate se poate spori performanţa Galaxy S II.

Reglarea culorilor display‑ului

Pentru cei pentru care culorile ecranului AMOLED sunt prea puternice, există posibilitatea de a regla temperatura culorilor în trei trepte diferite din Settings/Display/Background Effect“.

Tastare rapidă

Ca metodă alternativă de editare, S II oferă tehnologia Swype: ţine scurt degetul pe un câmp de introducere a datelor şi ca metodă de editare alege metoda Swype. Acum, tot ce trebuie să faci este să treci peste fiecare literă de pe tastatura QWERTY ce formează cuvântul dorit într‑o singură mişcare fluidă şi rapidă, fără a mai fi nevoie să ridici degetul de pe ecran. Pentru cel de‑al doilea cuvânt ridică scurt degetul de pe ecran şi repetă gestul; spaţiile sunt automat introduse.

Cameră cu orizont larg

Porneşte camera şi din „Settings/Shooting mode“ selectează „Panorama mode”. Apasă butonul de declanşare şi deplasează telefonul de‑a lungul orizontului. S II capturează opt imagini şi le combină într‑o fotografie panoramică – totuşi, rezoluţia este redusă.

Reglarea luminozităţii

În cazul în care funcţia de reglare automată a luminozităţii este dezactivată, luminozitatea display‑ului se poate regla manual foarte uşor: glisează degetul pe marginea superioară a ecranului.
Internet pentru toţi

Din „Setări/Wireless and networks“ Galaxy S II devine un hotspot Wi‑Fi mobil (dacă se doreşte este posibilă parolarea conexiunii) şi este posibilă conectarea altor aparate la această conexiune.

Accesorii

Pole Position

Dacă se doreşte utilizarea S II ca sistem de navigaţie este nevoie de un suport. Varianta proprie Samsung ECSV1A2 oferă o funcţie integrată de încărcare şi posibilităţi de conectare la sistemul audio al vehiculului.

Preţ: aprox. 45 euro

Staţia de andocare

Staţia de andocare ECR D1A2 nu reprezintă doar un suport elegant Galaxy S II, ci datorită diverselor posibilităţi de conectare se poate utiliza oricând şi pentru sisteme audio.

Preţ: aprox. 50 euro

Minunatul univers al cablurilor

Prin cablul adaptor HDMI ce poartă denumirea EIA2UHUN (stânga), Galaxy S II poate fi conectat direct la un televizor compatibil.

Preţ: aprox. 30 euro

Adaptor USB

Adaptorul USB Gender ET‑R205U (dreapta) este un adaptor de la micro USB la USB. Astfel, pot fi conectate direct la Galaxy S II stick‑uri USB, harduri externe sau camere digitale – foarte practic.

Preţ: aprox. 13 euro

Ambalaj elegant

Fie varianta elegantă în maro‑caramel fie varianta modernă neagră: husa Samsung EF C1A2 oferă eleganţă modelului Galaxy S II şi îl protejează eficient împotriva prafului, zgârieturilor şi şocurilor.

Preţ: aprox. 30 euro

Receiver

Ceea ce la o primă vedere arată ca şi un instrument de scris elegant este în realitate un receiver Bluetooth destinat telefoniei. HM5000 este ideal pentru persoanele ce vorbesc mult la telefon şi în acelaşi timp doresc să aibă ambele mâini libere.

Preţ: aprox. 50 euro

Amplificator de sunet

Amplificatorul de sunet ECR A1A2 nu serveşte doar ca suport elegant de birou pentru Galaxy S II, ci asigură şi o acustică mai bună în cadrul convorbirilor telefonice sau atunci când se ascultă muzică. Amplificatorul se poate utiliza fără sursă proprie de curent.

Preţ: aprox. 40 euro

Etichete: , , , ,