Asus Transformer Prime: Scoruri de benchmark

Scris de | 17 ianuarie, 2012
Asus Transformer Prime: Scoruri de benchmark

Asus Transformer Prime are la bază noul chip Nvidia Tegra 3 ce promite performanţe grafice de până la 3 ori mai bune decât cele ale lui Tegra 2 graţie GPU-ului GeForce cu 12 core-uri, în condiţiile unui consum energetic cu până la 61% mai mic.

Am folosit câteva dintre aplicaţiile de benchmark disponibile pe Android Market, cum ar fi Vellamo, Quadrant sau RealPi pentru a ne face o părere despre performanţele noului Transformer Prime. Din păcate se simte nevoia unui software de benchmark fiabil, care să fie adaptat şi la noile procesoare quad core, deoarece multe dintre aplicaţiile mai vechi fie nu merg fie oferă rezultate eronate.

Să vedem însă ce punctaje a obţinut Prime. În Vellamo Prime se clasează puţin sub device-ul de top, Xiaomi Mi-One Plus, cu performanţe net superioare însă la capitolul Java Script. Vellamo este însă un test care ia in calcul şi factori precum experienţa utilizatorului, unde, dintr-un motiv sau altul Xiaomi primeşte un punctaj superior.

Totuşi, tableta Asus se clasează cu un procent semnificativ peste Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab sau vechiul Asus Transformer.

În Quadrant Transformer Prime înregistrează circa 2700 de puncte, în timp ce RealPi oferă 10000 de zecimale ale lui Pi în 2.2 secunde.

Adevărata putere a lui Prime iese însă în evidenţă în câteva dintre jocurile şi aplicaţiile care îl solicită pe partea grafică, cum ar fi Glowball, care oferă pe tabletă real-time dynamic lighting sau real-time physics.

Un review mai detaliat al tabletei Asus Transformer Prime în curând. Până atunci însă poţi arunca o privire asupra câtorva imagini aici.

Etichete: , , , ,