Congresul Statelor Unite ale Americii amână votarea proiectului de lege SOPA

Scris de | 21 ianuarie, 2012
Congresul Statelor Unite ale Americii amână votarea proiectului de lege SOPA

Congresul Statelor Unite ale Americii a decis ieri amânarea votului pentru aprobarea proiectului de lege SOPA, informează site-ul postului de televiziune american CNN. Legea extrem de controversată a stârnit reacţii ostile din partea utilizatorilor internetului de pe tot globul.

Protestul din 18 ianuarie ale site-urilor Wikipedia, WordPress, Reddit şi altele, a dat roade. În urma reacţiilor anti-SOPA, susţinătorii proiectului de lege din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii au decis să renunţe momentan la aprobarea legii.

Harry Reid, preşedintele Senatului a declarat într-un citat apărut pe site-ul oficial CNN că decizia de a amâna votarea proiectului de lege a fost luată “în lumina evenimentelor recente”.

SOPA oferă companiilor ce deţin drepturile de autor asupra unui conţinut postat pe internet posibilitatea de bloca şi sancţiona direct persoanele care piratează un clip video, o piesă audio şi aşa mai departe.

Enciclopedia online Wikipedia şi-a sistat activitatea timp de 24 de ore în data de 18 ianuarie, în semn de protest faţă de proiectul de lege SOPA.

Etichete: , , , , ,