Un Google Account să le domine pe toate

Scris de | 25 ianuarie, 2012
Un Google Account să le domine pe toate

Google anunţă o nouă mişcare controversată, mişcare sosită la scurt timp după decizia de a include rezultatelor Google+ în search.

De data aceasta gigantul web îşi va modifica politica de privacy într-un proces pe care ei îl descriu ca o simplifcare şi o integrare mai bună a produselor lor.

Practic noua politică specifică clar că în momentul în care ai un Google Account cei de la Google pot preula informaţiile pe care le-ai oferit într-unul dintre serviciile lor, cum ar fi YouTube, Google+, precum şi informaţii despre activitatea ta pe acele conturi, şi le pot integra apoi în alte servicii Google pe care le foloseşti.

Vei fi tratat ca un singur user în toate produsele Google, indiferent de faptul că aveai conturi distincte create iniţial. Poţi citi spre exemplu un fişier din Google Docs în Gmail sau poţi adăuga un contact din Gmail pe lista de întâlniri din Google Calendar.

Criticii acestei mutări avertizează asupra riscurilor majore de securitate născute de colectarea unei colecţii complete de informaţii despre un user într-un singur loc şi asupra pierderii totale a anonimităţii online, mai ales că Google încurajează folosirea numelui real în cadrul Google+.

De asemenea, cu cât informaţiile despre un utilizator sunt mai complexe, cu atât reclamele pot fi targetate mai precis, o sabie cu două tăişuri pentru userul clasic.

Noua politică va intra în vigoare începând cu 1 martie 2012.

Un clip care încearcă să explice în mare schimbările, din perspectiva Google, mai jos:

Etichete: , , ,