Nintendo Wii U soseşte la finalul lui 2012

Scris de | 26 ianuarie, 2012
Nintendo Wii U soseşte la finalul lui 2012

Chiar dacă începutul de an a debutat cu o avalanşă de zvonuri legate de PlayStation 4 şi Xbox 720, cei care au venit cu primele informaţii concrete sunt japonezii de la Nintendo.

Preşedintele companiei, Satoru Iwata, le-a declarat celor de la Reuters că Wii U, noua consolă Nintendo, va fi lansată în Europa, Statele Unite, Japonia şi Australia la finalul lui 2012, fiind disponibilă pentru sezonul de sărbători.

Nintendo Wii U va integra în controler un ecran tactil de 6.2 inchi. Controlerul Wii U, care seamănă astfel mai mult cu o tabletă decât cu o manetă de joc mai oferă un acceleormetru, giroscop, vibraţii, cameră frontală, precum şi microfon şi difuzoare.

Una dintre modurile de utilizare gândite de Nintendo pentru controlerul Wii U este trecerea meniului jocului, spre exemplu bara de vrăji, arme, etc, pe displayul de 6.2 inchi, jucătorul urmărind astfel pe televizorul HD ecranul complet de joc.

Wii U va fi prima consolă Nintendo cu grafică Full HD, iar noile discuri pe care vor fi stocate jocurile vor avea o capacitate extinsă, de 25GB.

Etichete: , , , ,