Neil Young despre piraterie: “Internetul a devenit noul radio.”

Scris de | 1 februarie, 2012
Neil Young despre piraterie: “Internetul a devenit noul radio.”

Celebrul cântăreţ şi compozitor canadian Neil Young a comentat în cadrul evenimentului D: Dive Into Media influenţa internetului asupra industriei muzicii. Artistul şi-a exprimat admiraţia faţă de transferul de conţinut audio pe internet şi de succes serviciului iTunes, dar a criticat dezavantajele fişierelor MP3.

Neil Young a fost prezent la evenimentul D: Dive Into Media, unde a comentat distribuţia materialelor audio pe internet şi calitatea muzicii în format digital. Despre internet, cântăreţul canadian a declarat că îl consideră „noul radio” şi că pirateria ajută la răspândirea muzicii în mediul on-line.

Cea mai mare critică adusă de Neil Young internetului are legătură cu fişierele MP3. Din punct de vedere al calităţii sonore, cântăreţul a declarat că acest format face mai mult rău decât bine şi că publicul aude doar 5% din calitatea audio înregistrată pe un vinil. El speră ca în viitor să apară o soluţie pentru această problemă.

Tot la acest capitol, Neil Young a povestit un detaliu interesant din viaţa lui Steve Jobs: „Steve Jobs a revoluţionat muzica digitală. A reuşit să facă ceva extraordinar. Dar atunci când mergea acasă, Steve Jobs asculta muzică pe vinil.”

Etichete: , , , ,