iTunes Match cenzurează piesele utilizatorilor

Scris de | 3 februarie, 2012
iTunes Match cenzurează piesele utilizatorilor

Mai mulţi utilizatori ai serviciului iTunes Match s-au plâns recent de faptul că Apple înlocuieşte versiunea originală a anumitor piese rap şi hip-hop, atunci când sunt redate prin streaming.

O persoană care şi-a cumpărat un album Kanye West în varianta originală, album pe care mai apoi l-a introdus în baza de date iTunes Match, poate avea o surpriză neplăcută la redarea acesteia. Mai mulţi utilizatori au sesizat faptul că piesele lor stocate în iTunes Match, în special cele rap şi hip-hop, au fost schimbate cu versiunea „curată”, fără înjurături, atunci când sunt redate prin streaming. Acest lucru reprezintă o problemă destul de serioasă, mai ales datorită faptului că iTunes Match garantează sincronizarea corectă cu piesele achiziţionate de utilizator.

Cu iTunes Match, utilizatorii pot să-şi potrivească muzica descărcată ilegal sau de pe CD-urile personale cu baza de date din iTunes. Astfel, vor putea să descarce din iCloud piesa în formatul AAC de 256 kbps. Din păcate, serviciul te limitează la un număr de maxim 25.000 de piese.

Rămâne de văzut dacă Apple va soluţiona această problemă în viitorul apropiat.

Etichete: , , ,