ASUS HD 7870 TOP și HD 7850 TOP au ajuns în România

Scris de | 24 martie, 2012
ASUS HD 7870 TOP și HD 7850 TOP au ajuns în România

ASUS HD 7870 TOP și HD 7850 TOP, plăcile video lansate în perioada CeBIT 2012, au ajuns în România. Acestea folosesc tehnologia grafică AMD “Pitcairn”, pe 28nm, oferind putere, eficiență și funcții exclusiviste. Nucleele lor grafice sunt supratactate din fabrică, rulând mai rapid comparativ cu design-ul de referință.

Modelul HD 7870 TOP are o frecvență de lucru cu 100MHz mai ridicată, iar HD 7850 este tactat cu 115MHz mai mult decât design-ul de referință. Ambele suportă overclocking intens grație arhitecturii termice silențioase ASUS DirectCU II.

Exclusivul GPU Tweak permite accesul facil la reglajele de putere ale plăcii în timp ce includerea AMD Eyefinity, PCI Express 3.0 și a optimizărilor DirectX 11 completează oferta destinată pasionaților de jocuri și aplicații multimedia.

 

 

Grafică pe 28nm pentru publicul larg

 

Sosirea plăcilor video ASUS HD 7800 TOP extinde beneficiile tehnologiei grafice AMD pe 28nm către segmentul entuziaștilor. Ambele variante HD 7870 TOP și HD 7850 TOP sunt supratactate din fabrică. HD 7870 TOP (cu viteze de referință de 1000MHz) este tactată la 1100MHz iar HD 7850 TOP (860MHz) a fost supratactată de ASUS la 975MHz. Aceste frecvențe oferă un punct de plecare mai bun pentru overclocking și aplicațiile cu grafică intensă. Pe lângă nucleele supratactate, cele două modele integrează 2GB de memorie video GDDR5. HD 7870 TOP poartă eticheta GHz Edition, ce reflectă vitezele superioare și arhitectura pregătită pentru overclocking.

 

 

DirectCU II – noul punct de reper pe segmentul plăcilor video silențioase

 

Cele două plăci HD 7800 integrează tehnologia termică ASUS DirectCU II. La baza acestora stau heat pipe-urile de cupru, puse în contact cu nucleul grafic pentru o disipare rapidă a căldurii.

 

 

Sistemul de răcire utilizează două ventilatoare de 100mm, montate cu precizie, pentru reducerea zgomotului, rezultând o placă care funcționează la temperaturi cu 20% mai reduse și cu 10dB mai silențios decât design-ul de referință. Temperaturile mai joase conduc la o durată de viață mai mare pentru produs și se pretează mai bine pentru overclocking în timp ce reducerea zgomotului creează o atmosferă mai plăcută.

 

 

 

Reglaje accesibile prin GPU Tweak

 

O altă exclusivitate ASUS este utilitarul GPU Tweak, o interfață prietenoasă cu utilizatorul care permite modificarea ușoară a frecvențelor, tensiunilor și vitezei ventilatoarelor. Ultima versiune include sincronizarea frecvenței și vitezei ventilatoarelor pentru mai multă siguranță și un overclocking stabil, moduri 2D/3D pentru a asigura benchmark-uri mai precise și update-uri live ale driverelor și BIOS-ului.

 

 

 

Afișare pe mai multe ecrane, PCI Express 3.0 și DirectX 11

 

La fel ca în cazul altor modele ASUS HD 7000, HD 7800 TOP suportă tehnologia AMD Infinity pentru afișarea imaginii pe mai multe ecrane. HD 7870 TOP și HD 7850 TOP dispun de tehnologie Eyefinity multi-screen și sunt echipate cu un port HDMI, un port DVI și două ieșiri mini DisplayPort. Acestea integrează de asemenea, interfața PCI Express 3.0 care dublează lățimea de bandă disponibilă comparativ cu standardul PCI Express 2.0. Nucleele grafice “Pitcairn” oferă o mai bună optimizare pentru Microsoft DirectX 11 comparativ cu generația precedentă pe 40nm, performanțele grafice fiind actualizate pentru o experiență imersivă și jocuri detaliate. Modelele HD 7870 TOP și HD 7850 TOP pot susține viteze de teselare de patru ori mai mari, precum și calcule paralele DirectCompute semnificativ mai rapide.

 

Etichete: , , ,