Ochelarii Google: Evoluţia ne împinge mai departe

Scris de | 5 aprilie, 2012
Ochelarii Google: Evoluţia ne împinge mai departe

După o perioadă lungă de timp în care ne-au ţinut în întuneric, cei de la Google au decis să ne ofere în sfârşit o idee despre ochelarii bazaţi pe realitate augmentată care ar urma să modifice interacţiunea umană cu tehnologia. Proiectul, care este încă într-o fază incipientă, poartă denumirea Project Glass.

Google nu este nici pe departe prima companie care a avut o idee de acest gen, însă pare prima care îi dedică proiectului suficientă atenţie şi fonduri pentru a oferi ceva cu adevărat revoluţionar.

Ochelarii îţi permit să interacţionezi extrem de lejer cu o interfaţă care îţi oferă informaţii suplimentare despre lumea din jur cu ajutorul hărţilor Google Maps spre exemplu sau să comunici cu prietenii prin mesaje vocale. Vrei să îi arăţi unui prieten noua ta bicicletă? Apasă pur şi simplu pe rama ochelarilor pentru a salva o imagine şi trimite-o prin wireless.

Îmbucurător este faptul că după primele fotografii designul pare elegant şi comod , ceva ce chiar ai purta pe stradă. Aşteptăm  specificaţii concrete şi o dată de lansare.

Un clip video despre Google Glasses, ochelarii aflaţi în stadiul de proiect, mai jos.

Etichete: , , , ,