Max Payne Mobile: Croieşte-ţi drumul prin inima întunecată a New York-ului (review)

Scris de | 12 aprilie, 2012
Max Payne Mobile: Croieşte-ţi drumul prin inima întunecată a New York-ului (review)

Max Payne Mobile este disponibil de azi în magazinul de aplicaţii al celor de la Apple, în variante pentru iPhone şi iPad, la preţul de 2,39 euro.

Versiunea adaptată pentru dispozitive mobile a unuia dintre cele mai apreciate jocuri produse de Rockstar, Max Payne, dispune de aceleaşi atuuri care au propulsat şi originalul în topuri: o poveste matură, noir, narată impecabil şi acţiune explozivă, condimentată de Bullet Time.

Primul gând care ne-a trecut prin minte atunci când am auzit de Max Payne Mobile a fost: cât de bine va fi implementat controlul. Pentru un shooter third person în care reflexele joacă un rol important, controlul precis este crucial, iar cel pe care Rockstar îl oferea în cazul GTA era bun, însă simţeai constant că eşti limitat.

În cazul Max Payne Mobile ai posibilitatea de a seta ţintirea pe automat, ceea ce îţi oferă un avantaj semnificativ, chiar dacă taie puţin din farmecul jocului. Poţi de asemenea aranja icoanele pe display, cum ar fi joystick-ul virtual sau tasta de foc, pentru a le apăsa cât mai comod. Personajul se manevrează şi el bine în cele mai multe situaţii, însă senzaţia este similară cu cea din Grand Theft Auto pe mobil. Diferenţa este că în Max Payne ai la dispoziţie clasicele sărituri în slow motion care îţi permit să faci faţă situaţiilor dificile, cum ar fi o încăpere plină de mafioţi înarmaţi cu shotgun-uri şi AK47.

Jocul nu este deloc greu, mai ales dacă începi cu modul Fugitive, în care ai la îndemână calmante (viaţă) şi armament din plin. Dacă ai terminat însă story-ul poţi opta apoi, la fel ca şi pe PC, pentru un mod în care ai un timp limitat pentru a termina fiecare nivel, numit New York Minute. Aici începe distracţia.

Max Payne Mobile este disponibil pe iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 4, iPad 1, iPad 2 şi pe noul iPad jocul.

Merită să îl achiziţionezi? Noi spunem că da. Merită să plăteşti cei 2 euro doar pentru a te bucura de poveste, în cazul în care nu ai apucat să joci titlul pe PC, iar fanii originalului vor fi încântaţi de revenirea carismaticului Payne precum şi de portarea fidelă, cu texturi HD şi grafică adaptată chiar şi pentru ecranul Retina.

Etichete: , , , , , ,