RCS & RDS elimină programele Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV din reţeaua Digi TV prin satelit

Scris de | 20 aprilie, 2012
RCS & RDS elimină programele Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV din reţeaua Digi TV prin satelit

RCS & RDS a anunţat astăzi că din data de 20 aprilie 2012, nu mai poate transmite programele Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV la abonaţii serviciilor de televiziune prin satelit din cauza unor neînţelegeri între cele două companii.

Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe în reţeaua Digi TV prin satelit şi, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat să întrerupă difuzarea lor.

RCS & RDS a declarat că nu poate accepta să plătească peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitată de Antena Group în cadrul unei somaţii trimise cu doar câteva săptămâni în urmă, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, între care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentanţii Antena Group le-au declarat în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry).

Antena Group nu a acceptat nici prelungirea datei limită a somaţiei, ameninţând cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plângeri penale.

Abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt şi nu vor fi afectaţi de această situaţie, programele Antena Group fiind difuzate în continuare în toate pachetele de televiziune prin cablu.

Etichete: , , , , ,