Sony Music va achiziţiona EMI Publishing pentru suma de 2.2 miliarde de dolari

Scris de | 20 aprilie, 2012
Sony Music va achiziţiona EMI Publishing pentru suma de 2.2 miliarde de dolari

Uniunea Europeană a fost de acord ca Sony Music să achiziţioneze catalogul de piese lansate sub drepturile de autor deţinute de casa de discuri EMI Publishing, informează Reuters. Un consorţiu de companii, în frunte cu Sony Music, a primit aprobarea oficială pentru a încheia tranzacţia de 2.2 miliarde de dolari, cu o singură condiţie.

Consorţiul format din Sony Music, Blackstone Group, Mubadala Development Co., Raine Group şi afaceristul David Geffen, au câştigat anul trecut licitaţia pentru achiziţionarea pieselor din catalogul EMI Publishing pentru suma de 2.2 miliarde de dolari.

Această tranzacţie avea nevoie de aprobarea Uniunii Europene pentru a putea fi finalizată. O aprobare care a fost obţinută cu o singură condiţie: Ca Sony Music să vândă trei case de discuri Virgin şi cele Famous Music pentru a evita acuzaţiile de monopol. Licitaţiile pentru drepturile de autor al unor artişti precum Robbie Williams, Lenny Kravitz sau Ozzy Osbourne vor avea loc cel mai probabil în viitorul apropiat.

Rămâne de văzut cum va afecta această tranzacţie industria muzicală globală.

Etichete: , , , ,