Logitech M600 review: Mouse tactil confortabil şi elegant

Scris de | 25 aprilie, 2012
Logitech M600 review: Mouse tactil confortabil şi elegant

Logitech vine cu o ofertă mai puţin tradiţională, un mouse wireless tactil, elegant şi silenţios, botezat M600 Touch Mouse. Ideea de mouse tactil nu este tocmai nouă, însă dispozitivele s-au bucurat de succes moderat, în special din cauza faptului că multe dintre ele pur şi simplu nu erau practice, creând mai multe neplăceri decât erai dispus să înduri. Degeaba oferi o multitudine de gesturi dacă acestea te încurcă constant.

Modelul Logitech M600 elimină majoritatea acestor probleme limitând gesturile tactile la cele care chiar funcţionează şi sunt utile. Un swype de la stânga la dreapta este egal cu Forward sau Next, în cazul navigării web, iar un swype în direcţia opusă are funcţia Back. Pentru scroll vei folosi gesturi în plan vertical. Cele două butoane pentru click sunt şi ele prezente, însă sunt integrate în liniile fluide ale carcasei.

Îţi va lua puţin timp până te vei obişnui cu senzaţia şi cu libertatea pe care o oferă M600, comparativ cu un mouse clasic cu butoane, însă odată ce ai trecut de perioada de acomodare vei ajunge să apreciezi cât de plăcut este să parcurgi un folder cu imagini să navighezi pe web sau printr-un fişier Word prin câteva atingeri.

În ceea ce priveşte confortul, M600 are un profil jos, suprafeţe rotunjite perfect şi o greutate destul de modestă. Greutatea poate fi modificată prin eliminarea uneia dintre cele două baterii AA, acest lucru reducând însă autonomia cu câteva luni.

Forma simetrică îl face perfect pentru a fi utilizat de stângaci sau dreptaci deopotrivă.

Conexiunea wireless nu pune probleme, mouse-ul folosind micul receiver Logitech Unifying.

Logitech M600 costă circa 300 lei.

Etichete: , , , ,