HTC One X review: În lupta pentru titlu

Scris de | 3 mai, 2012
HTC One X review: În lupta pentru titlu

One xHTC One X are majoritatea caracteristicilor necesare pentru a juca în liga „băieţilor mari”: un display impresionant atât ca dimensiuni cât şi ca rezoluţie, un procesor quad core şi o cameră extrem de performantă. connect îţi oferă o privire în detaliu asupra celui mai nou concurent la titlul de cel mai bun smartphone al momentului.

HTC One X este cel mai performant model din noua serie One, pe care HTC a prezentat-o în cadrul Mobile World Congress anul acesta. Smartphone-ul mizează pe o echipare de top, atât hardware cât şi software, de care are mare nevoie într-un peisaj dominat de companii precum Samsung sau Apple.

Display şi construcţie

One X porneşte în cursă cu rezoluţia cea mai mare între toate smartphone-urile cu ecran sub 5 inch. Ecranul său tactil de 4.7 inchi se mândreşte cu nu mai puţin de 720 x 1280 pixeli, culorile sunt precise, iar luminozitatea este mai mult decât satisfăcătoare. Un display de asemenea dimensiuni este perfect pentru navigarea pe web, pentru gaming sau pentru redarea multimedia. Există însă şi utilizatori care vor considera că displayul este prea mare, afectând manevrabilitatea.
HTC One X se mândreşte cu dimensiuni suple, de 134.36 x 69.9 x 8.9 mm şi o greutate de doar 130 grame.

Carcasa elegantă, curbată îţi permite să îl aşezi comod în buzunarul pantalonilor. HTC foloseşte în cazul lui One X o construcţie unibody care nu îţi oferă acces decât la o mică trapă în care poţi introduce cartela, trapă similară cu cea a iPhone-ului. Acest design creşte rezistenţa dispozitivului.

Mai puţin inspirată este poziţionarea camerei. Din cauza carcasei extrem de subțiri camera rămâne destul de mult în relief, iar obiectivul și marginile metalice din jurul acesteia devin vulnerabile la zgârieturi. Pentru un telefon care dispune de tehnologii de imagine atât de avansate precum cele ale lui One X, ne-am fi aşteptat de asemenea şi la o tastă dedicată pentru declanşare.

Procesor quad core, cameră puternică

Procesoarele quad core, cum este Nvidia Tegra 3 de 1.5 Ghz care stă la baza lui HTC One X, reprezintă cu siguranţă viitorul pe segmentul smartphone. Fapt evident atunci când lansezi instant o aplicaţie pretenţioasă pe One X, un joc cu focus pe partea grafică sau un site complex. Puterea de procesare este mai mult decât suficientă pentru sarcinile pe care le poţi îndeplini pe un gadget portabil.

Strict din punctul de vedere al cifrelor, One X se descurcă mai rău în Vellamo decât One S – 1670 vs 2400, însă aici ar putea fi de vină nevoia procesorului de a procesa grafica pentru un display 720p. Cu toate acestea pe toată perioada utilizării nu am remarcat vre-un moment în care One X să demostreze lag sau vre-o urmă de oboseală.

Procesorul îşi face cunoscută puterea şi atunci când pui la treabă camera excelentă a telefonului. Timpul dintre declanşări este insesizabil, de sub 1 secundă, iar utilizatorul poate să surprindă şi imagini în timp ce filmează 1080p. One X utilizează tehnologia ImageSense, un senzor BSI de 8 megapixeli şi un obiectiv de 28mm. Odată cu seria One HTC acordă mult mai multă atenţie camerelor integrate iar acest lucru se simte. Imaginile surprinse în lumină naturală sunt excelente, cu detalii şi culori echilibrate, iar cele surprinse în interioare mai întunecate sunt şi ele decente. Un alt plus este interfaţa camerei, care îţi permite să treci extrem de lejer de la foto la video.

One X mai oferă şi o cameră secundară de 1.3 megapixeli, capabilă şi ea de înregistrare 720p, precum şi sunet condimentat de Beats Audio.

Noul smartphone HTC soseşte cu cea mai nouă versiune de Android, Ice Cream Sandwich, precum şi cu HTC Sense 4. Sense 4 pare mult mai discret şi mai bine integrat în experienţa Android, lucru evident încă din momentul în care dai cu ochii peste home screen.

HTC One X are o baterie de 1800 mAh, care în ciuda displayului mare oferă o autonomie de peste 10 ore în condiţii de utilizare normală.

Concluzie

Combinaţia dintre unul dintre cele mai bune ecrane de pe piaţă, un procesor extrem de puternic, o cameră potentă şi software la zi fac din HTC One X o opţiune atractivă pentru utilizatorii care au în plan achiziţionarea unui smartphone premium. One X are un pret de circa 600 euro in Romania.

Etichete: , , ,