N.O.V.A. 3: Acţiune intensă susţinută de o grafică superbă (review)

Scris de | 16 mai, 2012
N.O.V.A. 3: Acţiune  intensă susţinută de o grafică superbă (review)

Gameloft a lansat recent cel de-al treilea joc din seria N.O.V.A., un FPS cu o grafică superbă care reuşeşte să îşi câştige un loc în topul celor mai bune jocuri pentru iPhone şi iPad.

N.O.V.A. 3 este un first person shooter inspirat de unele dintre cele mai populare jocuri SF din ultimii ani (HALO, Crysis), care te pune în pielea lui Kal Wardin, un super soldat călit în focul luptei, gata să salveze ultimele rămăşiţe ale omenirii din ghearele extratereştrilor. Povestea nu este una senzaţională, însă jocul excelează la alte capitole, cum ar fi grafica sau gameplay-ul.

N.O.V.A. 3 arată extraordinar, de la designul armelor şi până la peisajele terestre şi extraterestre pe care le vei descoperi pe parcursul celor 10 misiuni (oraşe în ruine, gigantice epave cosmice). Lumini, umbre, texturi de mare rezoluţie, totul contribuie la unul dintre cele mai impresionante jocuri iOS pe partea de grafică.

Din păcate însă, în unele momente tocmai atuurile grafice cauzează probleme. Vorbim despre scăderi în frame rate, cel puţin pe iPhone 4.

Jocul se remarcă şi la capitolul sunet, oferind o coloană sonoră antrenantă şi un voice acting de nivel pro.

NOVA 3 este un shooter care îţi pune la dispoziţie un arsenal destul de generos de arme, completate în anumite situaţii de posibiltatea de a folosi şi alte vehicule armate, cum ar fi roboţii. Armele urmează linia clasică din shootere – arme automate şi semiautomate, pistoale, aruncătoare de rachete şi puşti cu lunetă fiecare dintre ele potrivită pentru anumite situaţii. Un plus binevenit adus de cel de-al treilea joc din serie este magazinul care poate fi accesat la finalul fiecărui stagiu. În funcţie de performanţele din acel nivel vei fi recompensat cu un număr de credite, care pot fi apoi utilizate pentru a achiziţiona arme noi sau pentru a-ţi îmbunătăţi armura.

Gameplay

Gameplay-ul este dinamic, intensitatea fiind obţinută combinând un număr mare de inamici cu nivelele create inteligent. AI-ul inamicilor nu este unul impresionant, însă jocul compensează acest fapt prin volum. Un mare plus este şi faptul că jocul reuşeşte să nu fie repetitiv, o problemă pe care o au multe titluri de mobil.

Controlul jocului nu este perfect, mai ales în primele momente de acomodare când vei avea dificultăţi să ţinteşti rapid, însă treptat vei începe să te acomodezi cu sistemul de luptă şi chiar să excelezi. De mare ajutor este auto ţintirea activată atunci când foloseşti vizorul armei sau folosirea giroscopului.

O problemă, cel puţin pe ecranul relativ mic al iPhone-ului, este plasarea prea multor butoane într-un spaţiu îngrămădit. În zona din dreapta jos ai butonul pentru foc, cel de săritură, de activare a lunetei sau de folosirea a abilităţii speciale. Nu de puţine ori vei ajunge să apeşi tasta greşită în momente decisive.

De cele mai multe ori însă sistemul funcţionează fără prea multe frustrări.

Odată ce ai terminat campania destul de lungă, poţi accesa modul multiplayer. Acesta îţi propune să participi la conflicte cu până la 12 jucători, în 6 moduri de joc, cum ar fi Capture the Point, Free-for-All, Capture the Flag.

N.O.V.A. 3 – Near Orbit Vanguard Alliance este disponibil pentru dispozitivele cu iOS la preţul de 5.49 euro.

connect îi oferă nota 8.5 şi îl recomandă drept unul dintre cele mai bune jocuri de mobil din prima jumătate a anului.

Etichete: , , , , , ,