Un miliard de utilizatori ai reţelelor LTE până în 2017

Scris de | 18 mai, 2012
Un miliard de utilizatori ai reţelelor LTE până în 2017

Reţelele wireless de mare viteză 4G LTE (Long Term Evolution) avansează într-un ritm alert, cel puţin peste hotare, unde numărul de utilizatori care beneficiază de avantajele acestora a ajuns la 90 de milioane. Cifrele pe termen mediu spre lung sunt însă mult mai impresionante. Un raport al celor de la Strategy Analytics evidenţiază faptul că până în anul 2017 peste 1 miliard de oameni de pe întreaga planetă vor avea acces la 4G LTE.

Momentan această tehnologie, care promite viteze de până la 10 ori mai mari decât 3G, este utilizată cu succes în ţări precum SUA, Japonia, Coreea sau nordul Europei, iar o multitudine de smartphone-uri şi tablete de pe piaţă sunt compatibile cu noile standarde de comunicaţie.

În România, potrivit celor de la ANCOM, anul acesta vor fi scoase la licitaţie resursele de spectru in benzile de 800 si 2600 de MHz,  un pas major în implementarea reţelelor LTE.

LTE nu este un capăt de drum, cei de la Ericsson testând deja în urmă cu un an următoarea etapă din dezvoltarea tehnologiei de comunicaţii, LTE Advanced.

Etichete: , , ,