Tranziţia la DVB-T (Televiziunea Digitală Terestră), în dezbatere la MBT 2012

Scris de | 25 mai, 2012
Tranziţia la DVB-T (Televiziunea Digitală Terestră), în dezbatere la MBT 2012

Elita comunităţii de afaceri regională la nivelul operatorilor, furnizorilor şi producatorilor de echipamente de broadcasting s-a reunit de curând la Bucureşti în cadrul conferinţei internaţionale MBT 2012, organizată de Radiocom. Unul dintre principalele subiecte a fost maniera de implementare a tranziţiei la televiziunea digitală, tranziţie care se desfăşoară destul de greoi la noi în ţară.

Cei de la RADIOCOM sunt unii dintre principalii susţinători ai introducerii televiziunii digitale în România şi se consideră un partener viabil pentru toţi operatorii TV. Compania deţine două reţele naţionale analogice de televiziune şi de radio şi o retea de emiţătoare analogice de televiziune regională.

Procesul de modernizare include un proiect pilot DVB-T, astfel încât şi în prezent şase emiţătoare DVB-T se află în funcţiune, în oraşele Bucureşti şi Sibiu. Folosind aceste emiţătoare, se transmit programe TV digitale în format HD şi SD şi sunt furnizate atât programele Televiziunii Naționale, cât şi programe ale televiziunilor comerciale precum Antena 1, Antena 3, Kanal D, Prima TV, National TV.

Accelerarea tranziţiei la televiziunea digitală este o cerinţă UE, iar compania noastră consideră că implementarea televiziunii digitale terestre este o prioritate pe piaţa audiovizualului din România şi un beneficiu extins pentru consumatorii finali.

Avantajele televiziunii digitale sunt imagine şi sunet de cea mai bună calitate, servicii cu valoare adăugată pentru consumator (EPG, Video on Demand si DVR), număr mare de canale TV şi recepţia gratuită (free to air), dar şi economisirea spectrului radio alocat României pentru a facilita lansarea unor servicii viitoare de tipul 4G.

Etichete: , , , ,