Apple WWDC: La ce ne putem aştepta de la conferinţa anuală a companiei din Cupertino

Scris de | 5 iunie, 2012
Apple WWDC: La ce ne putem aştepta de la conferinţa anuală a companiei din Cupertino

Cel mai important eveniment pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi programe ce rulează pe sistemele de operare iOS şi OS X Mountain Lion va avea loc săptămâna viitoare în San Francisco. Cu această ocazie, connect îţi prezintă o scurtă listă a posibilelor lansări din partea Apple.

O nouă linie de laptop-uri MacBook Pro

Unul dintre cele mai discutate topicuri în presa de specialitate în legătură cu WWDC reprezintă lansarea unor noi modele de dispozitive MacBook Pro. Laptop-urile de 13 şi respectiv 15 inchi care vor fi lansate probabil săptămâna viitoare vor beneficia de procesoarele Ivy Bridge şi de un design mai subţire. O altă caracteristică interesantă despre care s-a vorbit în presa de specialitate reprezintă debutul unui ecran Retina pentru noile laptop-uri, ceea ce ar însemna o rezoluţie mai mare şi o claritate sporită a display-ului.

Scenariu asemănător pentru gama de Mac-uri?

Pe lângă noile MacBook Pro am putea vedea de asemenea şi noi configuraţii pentru dispozitivele iMac, Mac Pro şi Mac mini. Schimbările vor fi, cel mai probabil, doar în termeni de hardware şi nu avem de ce să ne aşteptăm la un design nou.

Apple TV

Un alt zvon lansat de către cei de la Boy Genius Report citează o sursă din cadrul companiei în legătură cu lansarea unui sistem de operare dedicat dispozitivului Apple TV. Noua platformă ar putea include asistentul personal Siri precum şi o interfaţă reconfigurată.

iOS 6: Un nou sistem de operare pentru iPhone, iPad şi iPod Touch

În final, se pare că cei de la Apple pregătesc o versiune BETA a noului sistem de operare iOS 6 dedicat dispozitivelor iPhone, iPad şi iPod Touch. De la iOS 6 ne putem aştepta la o serie de caracteristici care ar reprezenta o evoluţie firească a platformei. Astfel, o integrare a reţelei de socializare Facebook în sistemul de operare nu pare atât de greu de imaginat pentru noua versiune. În plus, se pare că versiunea finală a iOS 6, care va fi lansată cel mai probabil în toamna acestui an, va dispune de asistentul personal Siri pe tableta iPad. Până acum, doar utilizatorii terminalului iPhone 4S au avut plăcerea să „comunice” cu Siri.

Desigur, toate aceste informaţii sunt încă speculaţii. Va trebui să aşteptăm până săptămâna viitoare pentru a afla exact ce planuri are Apple în viitorul apropiat.

World Wide Developers Conference va avea loc în perioada 11-15 iunie la Moscone Center din San Francisco.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,