Facebook e pe cale de dispariţie?

Scris de | 6 iunie, 2012
Facebook e pe cale de dispariţie?

Va ajunge oare Facebook alături de Yahoo, Myspace şi hi5 în rândul reţelelor de socializare abandonate de utilizatori după doar câţiva ani? Conform analistului american Eric Jackson, acest scenariu nu e foarte greu de crezut.

Durata de viaţă a unei reţele de socializare e o chestiune greu de preconizat. Istoric vorbind, se pare că fiecare site din această categorie a avut o perioadă de glorie, de creştere astronomică chiar, după care a urmat, inevitabil, declinul. Acest lucru s-a datorat unor factori ce ţin de evoluţia tehnologică din domeniul IT&C. Analistul american Eric Jackson e de părere că Facebook va avea aceeaşi soartă.

El a declarat în cadrul emisiunii Squawk on the Street de pe canalul CNBC că „Facebook va dispărea în cinci sau opt ani la fel cum s-a întâmplat cu Yahoo”. Conform acestuia, reţeaua de socializare fondată de Mark Zuckerberg a eşuat în ceea ce priveşte strategia de a atrage utilizatorii ce folosesc comunicarea pe internet cu ajutorul telefonului mobil, un canal de comunicare din ce în ce mai folosit.

Desigur, aceste declaraţii sunt destul de controversate. Facebook a conştientizat acest trend, de aceea a lansat anul trecut o aplicaţie pentru majoritatea telefoanelor mobile, nu doar cele ce rulează sistemele de operare arhicunoscute precum iOS sau Android. Acest simplu argument dovedeşte lacunele din analiza lui Eric Jackson.

Facebook nu trece momentan printr-o perioadă foarte benefică din punct de vedere financiar. La doar câteva săptămâni de la listarea la bursă, o acţiune Facebook a scăzut la preţul de 28 dolari, cu 10 dolari mai puţin decât valoarea iniţială.

Etichete: , , , , , , ,