MacBook Pro cu incredibilul Retina Display, de la 2199 dolari

Scris de | 12 iunie, 2012
MacBook Pro cu incredibilul Retina Display, de la 2199 dolari

Noua versiune a sistemului de operare iOS, iOS 6, nu a fost singura vedetă a evenimentului Apple WWDC 2012, compania din Cupertino dezvăluind şi mult aşteptatul MacBook Pro echipat cu Retina Display.

Este vorba despre un model cu ecran incredibil de 15 inchi, cu un total de 5 milioane de pixeli (cu 3 milioane mai mulţi decât un televizor HD) şi o densitate de 220 pixeli/inch. Cei care au avut ocazia să arunce o privire asupra ecranului noului iPad ştiu ce înseamnă aceste specificaţii. Displayul nu promite doar o rezoluţie uriaşă, ci şi un unghi de vizibilitate de 178 de grade, un contrast cu 29% mai bun decât generaţia precedentă şi cu 75% mai puţine reflexii.

Noul MacBook Pro vine şi cu un design complet nou, cu linii mult mai suple, o grosime de 1.8 cm şi o greutate de 2.02 kg. Nu este tocmai talia lui MacBook Air, însă vorbim totuşi despre un profil extrem de atractiv. Ca şi până acum, carcasa din aluminiu este construită conform sistemului unibody.

Dincolo de displayul Retina, MacBook Pro soseşte echipat cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 până la 2.7 GHz cu Turbo Boost, chip grafic Nvidia GeForce GT 650M, până la 16 GB RAM şi stocare flash cu capacitatea de până la 768 GB. La capitolul conectivitate utilizatorii au la dispoziţie două porturi USB 3.0 şi două porturi Thunderbolt de mare viteză, precum şi un HDMI.

Laptopul promite 7 ore de productivitate wireless şi mai oferă o cameră FaceTime HD, un trackpad multitouch din sticlă, două microfoane şi un port MagSafe 2 mai subţire.

Preţurile pornesc de la 2199 dolari pentru un MacBook Pro cu procesor i7 la 2.3 GHz, 8 GB RAM şi 256 GB SSD şi ajung la 2799 lei pentru modelul cu i7 la 2.6 GHz, 8 GB RAM şi 512 GB SSD.

Etichete: , , , , ,