Cisco a prezentat astazi noua platforma cloud pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi

Scris de | 27 iunie, 2012
Cisco a prezentat astazi noua platforma cloud pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi

Cisco a anunţat astăzi disponibilitatea Cisco Connect Cloud, o platformă software pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi care redefineşte şi simplifică foarte mult modul de conectare, control şi interacţiune al consumatorilor cu dispozitivele conectate, inclusiv cu propriile echipamente de divertisment şi electrocasnice. Cisco Connect Cloud este conceput pentru a gestiona toate aspectele tehnice greoaie şi complicate ce ţin de configurarea reţelei personale şi conectarea dispozitivelor la reţea. Astfel, un om obişnuit poate învăţa să folosească şi să se bucure de serviciul de internet, precum şi de o gamă largă de noi utilizări facilitate de reţeaua personală.

Cisco a anunţat şi disponibilitatea aplicaţiei mobile Cisco Connect Cloud care facilitează accesul la Cisco Connect Cloud pe un smartphone sau o tabletă, fie acasă, fie în mişcare. SimpleTap este una dintre funcţiile revoluţionare ale Cisco Connect Cloud. SimpleTap permite consumatorilor să îşi conecteze dispozitivele la routerul Linksys Smart Wi-Fi prin simpla atingere a unui buton sau prin trecerea sau scanarea rapidă a unui dispozitiv sau a unei etichete, adăugarea dispozitivelor la reţea devenind astfel mai simplă ca niciodată.

Cisco a dezvăluit şi primul set de aplicaţii mobile de la dezvoltatori terţi care asigură experienţe extinse pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi. Există şase noi aplicaţii de dezvoltatori, inclusiv o aplicaţie care permite oamenilor să caute şi să „transmită” videoclipuri on-line către un televizor Smart sau un dispozitiv compatibil AirPlay®, o aplicaţie utilă în instalarea camerelor de monitorizare din locuinţe care permite monitorizarea acasă şi în mişcare, precum şi aplicaţii care oferă părinţilor modalităţi simple de garantare a siguranţei copiilor lor on-line, chiar şi atunci când mama şi tata sunt plecaţi de acasă.

„Aducem o schimbare radicală în ceea ce priveşte locuinţele conectate, aducând o serie de experienţe cu totul noi, simplitate şi accesibilitate,” a declarat Brett Wingo, vicepreşedinte şi director general, Cisco Home Networking. „Noua generaţie de locuinţe conectate devine realitate pentru clienţii noştri datorită routerelor Linksys Smart Wi-Fi, Cisco Connect Cloud, aplicaţiilor şi parteneriatele noastre din industrie.”

SimpleTap – conectarea dispozitivelor la o simplă atingere

Proliferarea dispozitivelor mobile în locuinţe a generat nevoia tot mai mare a consumatorilor de a-şi conecta noile dispozitive la reţeaua personală − o activitate pe care mulţi o consideră complicată şi de durată. Cu SimpleTap, conectarea dispozitivelor la reţeaua personală devine ca prin farmec mai simplă. La instalarea noilor dispozitive, cum ar fi televizoarele Smart, imprimantele sau tabletele, oricine poate folosi acum aplicaţia mobilă Cisco Connect Cloud pe smartphone pentru a-şi conecta dispozitivul compatibil în doar câteva secunde. Conectarea nu înseamnă altceva decât apăsarea unui buton virtual de configurare protejată Wi-Fi Protected Setup în aplicaţia mobilă şi, în viitorul apropiat, scanarea unei etichete de comunicare în câmp apropiat (Near Field Communications – NFC) care poate fi conectată la sau integrată în diverse produse electronice de larg consum (CE).

Conştientă de importanţa unei utilizabilităţi superioare într-o locuinţă conectată, Cisco a colaborat cu o serie de producători de dispozitive CE şi aparatură electrocasnică în cadrul unor parteneriate care oferă experienţe îmbunătăţite unui număr mai mare de clienţi comuni. Cisco a încheiat cel mai recent parteneriat cu Onkyoâ, un producător internaţional de CE care a inclus funcţionalitatea SimpleTap în noul receptor wireless 7.1 AV.

„Avem aceeaşi viziune şi credem că o locuinţă conectată ar trebui să fie simplă şi plăcută, iar pentru noi este o onoare să fim primul partener de echipamente electronice de larg consum care integrează tehnologia SimpleTap de la Cisco Linksys în noile receptoare AV”, a declarat Nobuaki Okuda, preşedinte, Onkyo Sound & Vision Corporation. „SimpleTap chiar simplifică modul în care noul nostru receptor 2012 AV poate fi conectat la reţea, astfel încât oamenii să se poată bucura imediat de melodiile preferate de la serviciile de transmisii muzicale precum Pandora, Spotify, SiriusXM Internet Radio şi multe alte astfel de servicii.”

Aplicaţiile aduc noi standarde de control şi confort

Cele şase noi aplicaţii mobile disponibile în prezent pot fi obţinute din Apple App Store sau Google Play Store (cunoscut anterior sub denumirea Android Marketplace). Aceste aplicaţii pot îmbunătăţi experienţele de divertisment, făcând viaţa consumatorilor mai uşoară şi contribuind la creşterea siguranţei pe web. Spectrul de aplicaţii se va extinde în continuare cu aplicaţii de la Cisco şi alţi dezvoltatori terţi. Primele şase aplicaţii mobile pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi includ:

  • Block the Bad Stuff
  • HipPlay
  • Gemini Ip Camera Viewer
  • Twonky Video
  • Device Monitoring
  • Netproofer

Se inaugurează noua comunitate de dezvoltatori Linksys

Cisco a anunţat şi inaugurarea Comunităţii de dezvoltatori Linksys menită să sprijine dezvoltatorii de aplicaţii interesaţi să colaboreze cu Cisco în vederea extinderii platformei de reţea personală Cisco Connect Cloud pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi. Puteţi găsi informaţii suplimentare la adresa http://developer.cisco.com/web/ldc.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi şi conectorul media universal 802.11ac

Cisco a lansat astăzi şi routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500, primul router al companiei prevăzut cu tehnologia wireless 802.11ac de nouă generaţie a industriei. Asemenea celorlalte routere Linksys Smart Wi-Fi, acest nou dispozitiv funcţionează cu Cisco Connect Cloud şi aplicaţiile mobile asociate pentru utilizările şi activităţile locuinţelor conectate. Cisco a anunţat şi un nou conector media universal activat prin 802.11ac care va funcţiona împreună cu acest router ac astfel încât consumatorii să poată conecta dispozitive cu fir, cum ar fi televizoare Smart şi console de jocuri la viteze wireless Gigabit. Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 şi conectorul media universal Linksys ar urma să fie disponibile la sfârşitul acestei veri.

Disponibilitatea Cisco Connect Cloud şi a aplicaţiilor mobile

Cisco Connect Cloud este disponibil gratuit începând de astăzi. Actualii posesori de routere Linksys Smart Wi-Fi vor primi o notificare privind actualizarea automată sau pot descărca manual versiunea actualizată de la adresa www.linksys.com.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 ar urma să fie disponibil la începutul în luna septembrie la toţi marii retailerii şi în magazinul online Linksys Store. Conectorul media universal Linksys este aşteptat în octombrie prin aceleaşi canale de distribuţie.

Aplicaţia mobile gratuită Cisco Connect Cloud poate fi instalată sau descărcată astăzi prin Apple App Store, Google Play sau Amazon ApVpstore pentru Android. Cele şase noi aplicaţii ale dezvoltatorilor prezentate mai sus sunt disponibile fie acum, fie în curând. Toate aplicaţiile terţilor au preţuri variabile stabilite de furnizori şi pot fi găsite pe Apple App Store sau Google Play Store.

Etichete: , , , , , ,