Research in Motion amână lansarea dispozitivelor BlackBerry 10 până la începutul anului 2013

Scris de | 29 iunie, 2012
Research in Motion amână lansarea dispozitivelor BlackBerry 10 până la începutul anului 2013

Thorsten Heins, CEO-ul companiei canadiene Research in Motion, a declarat în timpul unei teleconferinţe că mult-aşteptatele dispozitive BlackBerry cu sistemul de operare BlackBerry 10 vor fi lansate în primul trimestru al anului 2013.

Declaraţia a fost făcută în lumina anunţului câştigurilor financiare trimestriale extrem de dezamăgitoare înregistrate de Research in Motion. Compania canadiană va fi nevoită să concedieze 5.000 de oameni într-o încercare radicală de a-şi restructura ierarhia şi de a-şi schimba modelul de afaceri.

Platformă BlackBerry 10, ce va deveni standard pe viitoarele dispozitive create de Research in Motion, debutează o tehnologie foarte interesantă în ceea ce priveşte realizarea fotografiilor pe un smartphone. Aplicaţia dedicată camerei dispune de o tehnologie ce realizează poze în momentul în care utilizatorul a apăsat pe butonul de cameră. Astfel, dacă poza realizată nu e satisfăcătoare, utilizatorul poate alege din cadrele stocate în memoria cache a telefonului.

Decizia de a amâna lansarea dispozitivelor până la începutul anului viitor e cu siguranţă o veste rea pentru fanii dispozitivelor produse de Research in Motion şi rămâne de văzut cum va afecta această întârziere imaginea BlackBerry pe piaţa smartphone-urilor.

Etichete: , , , ,