Allview AllDro Speed 2 HD: Android 4.0 pe 8 inchi

Scris de | 2 iulie, 2012
Allview AllDro Speed 2 HD: Android 4.0 pe 8 inchi

Allview AllDro Speed 2 HD este o nouă tabletă de la Visual Fan ce se remarcă printr-un ecran capacitiv de 8 inchi cu rezoluţie de 1024 x 768 pixeli, un procesor la 1.2 GHz şi sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Design

Tableta soseşte într- o carcasă din plastic şi aluminiu relativ compactă şi uşoară, cu o greutate de 498 grame. Partea frontală este realizată din plastic şi găzduieşte tasta Home şi o cameră de 0.3 megapixeli dedicată comunicării video, iar spatele tabletei este realizat din aluminiu şi se remarcă prin gilele celor două difuzoare şi camera principală de 2 megapixeli. Finisajul metalic oferă o senzaţie de confort în utilizare şi elimină problema acumulării amprentelor.

Pe muchia de jos este amplasată mufa de alimentare, un conector mini USB 2.0, slotul pentru carduri microSD de până la 32 GB şi o ieşire HDMI ce îţi permite să redai filme HD pe TV. Marginea dreaptă găzduieşte tasta Power şi cea de volum, iar pe marginea superioară vei regăsi un buton ce asigură blocarea ecranului.

Allview AllDro Speed 2 HD se bucură de un look atractiv, iar designul este comod, însă îmbinările carcasei lasă în unele puncte de dorit, muchiile scârţâind la o apăsare mai intensă.

Display

Tableta adoptă pentru display o dimensiune mai puţin obişnuită – 8 inchi, în condiţiile în care companiile mari de pe piaţă scot în mare parte modele de 7 sau 10.1 inchi. Ecranul intermediar al lui Speed 2 HD îi oferă însă spaţiu suficient pentru browsing sau multimedia, fără a sacrifica portabilitatea.

Displayul este bun, în special ca rezoluţie. Vorbim despre un LCD capacitiv cu 1024 x 768 pixeli, format 4:3, ce redă în condiţii optime un clip video sau un joc din Google Play. Ecranul capacitiv, multi touch are o sensibilitate bună, răspunzând satisfăcător la atingeri.

Dacă ar fi să îi găsim puncte mai sensibile, acestea ar fi luminozitatea şi unghiul de vizualizare. Dacă în interior, chiar şi într-o cameră luminată ecranul este suficient de luminos pentru a oferi o experienţă optimă de utilizare, în soarele puternic al verii tableta va fi greu de folosit.

Hardware

Tableta Allview foloseşte un procesor Cortex la 1.2 GHz completat de un GPU Mali 400 MP şi 1 GB memorie DDR3, o configuraţie destul de des întâlnită în zona tabletelor din această categorie de preţ. Combinaţia dintre CPU şi GPU oferă suficientă putere pentru rularea în condiţii bune a majorităţii aplicaţiilor şi jocurilor din Google Play.  Există şi momente în care eşti întâmpinat de mesajul “Aplicaţia nu răspunde”, de regulă atunci când hardware-ul este suprasolicitat, însă dacă alegi să aştepţi lucrurile se rezolvă de regulă fără închiderea forţată a aplicaţiei.

Noi am rulat fără probleme Angry Birds, Fruit Ninja sau Flipboard şi am folosit intens browserul web. Hărţile Google Maps funcţionează şi ele aşa cum trebuie, fapt care nu este întotdeauna valabil în cazul tabletelor budget.

Clipurile video, inclusiv cele HD sunt redate fără probleme. Am testat un trailer 720p format MP4 care a rulat fluent, fără scăderi de frame rate.

Marele avantaj al tabletei Allview este faptul că aceasta soseşte cu Android 4.0, ceea ce oferă o experienţă mult îmbunătăţită faţă de variantele anterioare, crescând în acelaşi timp performanţa pe tablete ce nu dispun de Tegra.

Allview introduce şi două camere de 0.3 şi respectiv 2 MP, care se pot dovedi utile le momentul potrivit (video chat, surpinderea unui cadru inedit), chiar dacă rezultatele nu sunt spectaculoase.

Conectivitatea este mai mult decât satisfăcătoare, cu Wi-Fi, 3G printr-o serie de modemuri de la Allview, Huawei sau ZTE şi mufe mini HDMI şi mini USB.

Tableta dispune de 8 GB memorie flash, ce poate fi extinsă însă prin utilizarea unui card microSD.

Autonomia este destul de bună, bateria Li-Polimer de 4400 mA oferind 5-6 ore de utilizare.

Allview AllDro Speed 2 HD costă circa 829 RON, fiind o propunere ce merită toată atenţia pe acest segment de preţ.

Etichete: , , , , ,