D-Link DIR-505: Router, hotspot Wi-Fi, repetor şi access point

Scris de | 4 iulie, 2012
D-Link DIR-505: Router, hotspot Wi-Fi, repetor şi access point

D-Link a anunţat că îşi extinde gama de produse cu noul router versatil şi extrem de util. Dispozitivul DIR-505 poate fi folosit ca router, hotspot Wi-Fi, repetor sau access point, fiind soluţia perfectă pentru cei ce doresc să rămână constant conectaţi la internet.

Ca router, acest dispozitiv ce cântăreşte doar 130 grame, alături de un modem de orice fel, poate constitui un gateway clasic către Internet. Designul său este similar cu cel al unui adaptor de curent alternativ; nu există cabluri de niciun fel iar DIR-505 se conectează direct la priza din perete. Routerul de buzunar este perfect pentru oricine lucrează în mod frecvent într-o echipă dispusă în mai multe locaţii, dar este ideal şi pentru reţelele fără cabluri din locuinţele private.

Modulul Wi-Fi din noul router este compatibil cu standardele 802.11 b/g/n şi transmite conform standardelor de securitate WPA/WPA2 şi WEP. Cu Wi-Fi Protected Setup (WPS), dispozitive precum computerele, tabletele sau smartphone-urile pot fi conectate la DIR-505 prin intermediul unei conexiuni criptate prin simpla atingere a unui buton.

Fără a avea modem, acest access point de dimensiuni reduse generează o reţea wireless pentru acces la reţea cu viteze mari sau poate servi drept repetor pentru a genera extinderi ale reţelelor fără fir cu rate mari de transfer de date şi cu o arie de recepţie mai mare.

Modul hotspot este util în special atunci cînd utilizatori multipli doresc să folosească DIR-505 pentru a furniza access central la un hotspot public. Noul router de călătorie de la D-Link comunică direct cu hotspotul public, iar dispozitive de consumer pot fi conectate la acest echipament portabil, care le protejează pe acestea prin intermediul firewall-ului încorporat cu stateful packet inspection (SPI) şi network access translation (NAT).

D-Link DIR-505 e disponibil acum în România la un preţ recomandat de 270 RON.

Etichete: , , ,