Apple lansează noul iPad în China

Scris de | 11 iulie, 2012
Apple lansează noul iPad în China

Compania din Cupertino a anunţat că va lansa în sfârşit noul iPad pe teritoriul Chinei, la scurt timp după ce a ajuns la o înţelegere cu Proview pentru drepturile de utilizare a termenului iPad.

După ce a ajuns la un acord cu firma Proview, care deţinea legal termenul de iPad, Apple a anunţat astăzi printr-un comunicat de presă că va lansa tableta mult-aşteptată şi pe teritoriul Chinei. Utilizatorii produselor Apple din China, o piaţă extrem de importantă din punct de vedere financiar pentru compania lui Tim Cook, vor putea achiziţiona de săptămâna viitoare şi cea mai nouă versiune a tabletei emblematice iPad, precum şi iPad 2, la un preţ mai accesibil.

Noul iPad are un ecran Retina cu o rezoluţie imensă de 2048×1536. Cea mai nouă versiune a tabletei e echipată cu procesorul A5X cu o placă grafică quad-core, despre care Apple a declarat că e de 4 ori mai performantă decât Tegra 3. De pe lista caracteristicilor amintim o cameră principală cu un senzor de 5 megapixeli capabilă de a înregistra clipuri video în format 1080p, tehnologie 4G LTE şi o autonomie de 10 ore.

Noul iPad va putea fi achiziţionat în China începând cu data de 20 iulie.

Etichete: , , , ,