Nielsen: Android, lider în topul platformelor folosite în Statele Unite ale Americii

Scris de | 13 iulie, 2012
Nielsen: Android, lider în topul platformelor folosite în Statele Unite ale Americii

Firma de cercetare Nielsen: Android, lider în topul platformelor folosite în Statele Unite ale AmericiiNielsen Research a publicat raportul rating-urilor din cel de-al doilea trimestru al anului pe segmentul smartphone. Dispozitivele ce rulează platforma Android deţin cea mai mare cotă de piaţă, cu 51%, iar locul doi e ocupat de Apple cu 34%.

Conform raportului trimestrial publicat de Nielsen Research, terminalele ce rulează sistemul de operare Android deţin o cotă de piaţă de 51% pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Locul întâi e împărţit de producătorii Samsung cu 17%, HTC cu 14%, Motorola cu 11% şi alţii. Pe locul doi în topul platformelor rămâne Apple, cu 34%, iar pe locul trei se află dispozitivele BlackBerry cu 9%, o scădere semnificativă în comparaţie cu anul trecut.

Apple rămâne cel mai mare producător, fiind pe departe compania cu cea mai mare cotă de piaţă. Alte date interesante includ faptul că în Statele Unite 2 din 3 oameni ce-şi achiziţionează un telefon optează pentru unul de tip smartphone.

 

Etichete: , , , , , , ,