Peste 75% din populaţia globului are acces la un telefon mobil

Scris de | 18 iulie, 2012
Peste 75% din populaţia globului are acces la un telefon mobil

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale peste trei sferturi din populaţia planetei are în acest moment acces la un telefon mobil, iar creşterea a fost una explozivă în ultimii 12 ani. Numărul de utilizatori, atât cei cu cartele cât şi abonaţi, a crescut de la sub un miliard în 2000 la peste 6 miliarde acum, dintre care 5 miliarde în ţări în curs de dezvoltare.

Ne aflăm la pragul unei noi etape în comunicarea mobilă, prag reprezentat de trecerea la dispozitive tot mai inteligente, dezvoltarea accelerată a industriei de aplicaţii, scăderea costurilor şi creşterea vitezei pentru reţele. Practic, dacă urmărim trendurile, reţelele şi-au dublat lăţimea de bandă cam odată la 18 luni şi s-au extins masiv şi în zonele rurale.

Guvernele, inclusiv cele din ţările în curs de dezvoltare, s-au arătat şi ele tot mai interesate de implementarea sistemelor ce implică aplicaţii şi tehnologii mobile.

În India, programul mGovernment al statului Kerala oferă peste 20 de aplicaţii ce au facilitat peste 3 milioane de interacţiuni între Guvern şi cetăţeni, de la lansarea în 2010, iar în Palestina serviciul Souktel JobMatch le oferă tinerilor posibilitatea de a-şi găsi slujbe. Studenţii care au folosit serviciul şi-au redus timpul necesar găsirii unui loc de muncă de la 12 săptămâni la o medie de una singură.

Etichete: , , ,