Venituri de 13.5 miliarde de dolari pentru Intel în T2

Scris de | 18 iulie, 2012
Venituri de 13.5 miliarde de dolari pentru Intel în T2

Cei de la Intel au anunţat rezultatele financiare pentru trimestrul doi al anului 2012, iar cifrele, chiar dacă mai mici decât estimările iniţiale, sunt în mare parte în creştere faţă de anul precedent.

Astfel, Intel raportează un venit de 13,5 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,8 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,54 dolari. Compania a generat aproximativ 4,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividente de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 1,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra acţiuni.

“Al doilea trimestru a fost marcat de o activitate şi o execuţie solidă, mai ales în zona centrelor de date, şi de lansarea unor noi produse precum sisteme Ultrabook şi smartphone-uri. În al treilea trimestru creşterea noastră va fi mai mică decât estimam anterior în condiţiile macroeconomice actuale. Având în vedere lansările de sisteme Ultrabook, smartphone-urile şi tablet PC-urile bazate pe tehnologiile Intel, combinate cu investiţiile noastre pe termen lung în producţie, suntem bine poziţionaţi pentru acest an şi nu numai”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel.

Etichete: , ,