Asus Transformer Pad Infinity TF700T review: Android de top

Scris de | 25 iulie, 2012
Asus Transformer Pad Infinity TF700T review: Android de top

Utilizatorii care sunt în căutarea unei tablete cu Android 4.0 din zona premium, cu un dispay apropiat de cel al noului iPad, procesor Tegra 3 puternic şi o construcţie solidă, pot opta pentru noul Transformer Pad Infinity TF700T al celor de la Asus.

Rolul producătorilor este acela de a veni cu schimbări chiar şi acolo unde nu eram conştienţi că acestea ar fi necesare. Este cazul celor de la Apple care odată cu lansarea noii generaţii de tablete iPad, cu un display Retina cu rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, au pornit o adevărată bătălie a tabletelor cu ecrane care mai de care mai impresionante. Bătălie în care intră şi Asus, bazându-se pe armamentul greu – noua tabletă Transformer Pad Infinity.

Ecran excelent

Modelul Transformer Pad Infinity TF700T creat de Asus este una dintre aceste tablete care încearcă să atragă cumpărătorul nu doar printr-un procesor Tegra 3 şi un sistem de operare la zi, ci şi printr-un superb display de 10.1 inchi cu rezoluţia de 1920 x 1200 pixeli şi sticlă Corning Gorilla Glass 2.

Ecranul LED capacitiv cu iluminare de fundal şi suport multi touch în 10 puncte  asigură o densitate de 224 de pixeli per inchi şi o luminozitate extrem de ridicată de 600 nit, graţie tehnologiei Super IPS+. Acest lucru permite folosirea tabletei chiar şi în condiţii de lumină solară puternică, pe o bancă din parc într-o zi toridă de iulie, spre exemplu.

În momentul testelor nu am avut la dispoziţie un iPad din noua generaţie pentru a face o comparaţie practică directă cu ecranul lui Infinity, însă în ciuda cifrelor care înclină balanţa în favoarea tabletei Apple, strict vizual îţi va fi greu să faci diferenţa între două display-uri cu o densitate atât de mare a pixelilor.

Care sunt avantajele unui ecran de tabletă cu o rezoluţie atât de ridicată? În primul rând textul este redat mult mai clar, chiar şi atunci când apelezi la zoom, vizionarea de fotografii este o plăcere, iar aplicaţiile care au fost adaptate pentru rezoluţii mai mari îţi oferă un plus de satisfacţie faţă de versiunile standard. Aici însă ajungem şi la o problemă importantă care afectează această nouă categorie de tablete: prea puţine aplicaţii au fost actualizate pentru a se adapta la super display-urile tabletelor din acest an. La fel stau lucrurile şi cu exploatarea chipului Tegra 3 de altfel.

Construcţie

Transformer Pad Infinity nu deviază prea mult de la linia de design a tabletelor Asus, aducând modificări mici, dar importante, faţă de modelul Transformer Prime spre exemplu. Vorbim despre o carcasă din aluminiu unibody  elegantă, cu finisaj Gun Metal, cu dimensiuni de 263 × 180.8 × 8.5mm şi o greutate de 598g.

Modelul testat de noi a fost cel Amethyst Gray ( există şi o variantă Champagne Gold) şi nu am avut la dispoziţie clasicul dock-tastatură cu care sosesc modelele Transformer.

Partea frontală a carcasei este dominată de display-ul fără margini, iar aici regăsim şi camera secundară de 2 megapixeli.

Tableta a fost adaptată folosirii în dock, aşa că în pozţie orizontală, pe muchia superioară este amplasată o tastă Power de mici dimensiuni şi un buton mai lung pentru volum (de altfel tableta nu sună deloc rău bucurându-se tehnologia SonicMaster). Muchia inferioară oferă doar mufa de cuplare la dock sau la cablul de încărcare/sincronizare, iar pe marginea stângă sunt plasate slotul de card Micro SD, un buton de reset, portul Micro HDMI şi un jack de 3.5 mm.

Cea mai interesantă modificare vine pe spatele din aluminiu al lui Infinity, care spre zona superioară include dincolo de camera de 8 megapixeli şi o bandă din plastic, ce are rolul de a elimina problemele de recepţie Wi-Fi şi GPS depistate la modelul precedent. Practic se evită ecranarea semnalului de către carcasa din aluminiu, iar rezultatele sunt imediat vizibile –  semnal puternic în majoritatea locaţiilor.

Dacă tot am adus în discuţie camera, Infinity oferă un sistem de 8 megapixeli cu autofocus, bliţ LED, F/2.2 şi înregistrare video 1080p. Rezultatele, atât cele foto cât şi cele video sunt bune spre foarte bune, cu imagini clare, detaliate, care suferă însă uneori de probleme din cauza supra expunerii. Vorbim despre fotografii apropiate de nivelul celor realizate cu un aparat compact din gama entry level.

Camera secundară a suferit şi ea un upgrade ajungând acum la 2 megapixeli, ceea ce face ca video conferinţele să se desfăşoare în condiţii tehnice mult mai bune.

Un plus de putere

Transformer Pad Infinity are la bază un procesor quad core Tegra 3 care în modul Performance ajunge la 1.6 GHz. Acest lucru, completat cu memoria RAM de 1GB se traduce într-o experienţă de utilizare fluidă, jocuri ce rulează perfect şi timpi de aşteptare minimi.

Pentru o serie de scoruri de referinţă am folosit aplicaţiile de benchmark Quadrant şi AnTuTu Bencmark. În Quadrant scorul obţinut a fost de 4593 de puncte, la o foarte mică diferenţă sub HTC One X, iar în AnTuTu Benchmark 12167 puncte. Ambele valori excelente, ce poziţionează tableta în topul dispozitivelor de acest gen. Şi în practică lucrurile decurg perfect, fie că este vorba despre jocuri precum Grand Theft Auto II, Heroes Call sau despre vizionarea unui clip video Full HD.

Tableta Asus soseşte cu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, căruia i se alătură câteva elemente menite să-ţi facă viaţa mai uşoară. Ai acces spre exemplu la Asus WebStorage, serviciul Cloud al companiei ce îţi oferă 8GB spaţiu suplimentar (tableta dispune de 32 sau 64GB), la aplicaţia MyNet, ce permite streaming de conţinut video HD în reţea sau la programe precum Polaris Office, SuperNote sau App Locker.

Infinity dispune de o autonomie de circa 8-9 ore de utilizare constantă, ce poate fi extinsă însă semnificativ (14 ore) în clipa în care cuplezi tableta la dock. Acest dock este asul din mânecă al seriei Transformer, oferind o tastatură fizică bună, perfectă pentru cei ce au de-a face cu introducerea de text, o baterie suplimentară şi un plus de conexiuni.

Concluzie

Asus Transformer Pad Infinity este o tabletă Android excelentă, probabil cea mai bună ofertă a momentului, perfectă pentru cei ce doresc să experimenteze mirajul unui display similar cu cel al noului iPad, fără limitările iOS. Infinity atrage prin viteză, o construcţie solidă şi un ecran superb. Luxul ecranului de top are însă preţul său – fără dock, Transformer Pad Infinity costă circa 2700 lei, dock-ul  opţional adăugând la rândul său circa 500 lei la suma finală.

Etichete: , , , , , , ,