Nook Color și Tablet de la Barnes & Noble, la prețuri reduse semnificativ

Scris de | 13 august, 2012
Nook Color și Tablet de la Barnes & Noble, la prețuri reduse semnificativ

Vești bune pentru cei ce doresc să achiziționeze un dispozitiv cu ecran de 7 inchi de la Barnes & Noble, fie că este vorba despre Nook Color, lansat în octombrie 2010 sau despre mai recentul Nook Tablet. Producătorul reduce semnificativ prețurile pentru Color și Tablet, cu valori între 20 și 50 de dolari.

Astfel, Nook Color va costa 149 de dolari (de la 169), varianta de 8 GB a Nook Tablet va avea un preț de 179 dolari (de la 199), în timp ce modelul de 16 GB al Tablet are parte de cea mai consistentă reducere, de 50 dolari, de la 249 la 199 dolari.

Nook Tablet dispune de un display de 7 inchi, sistem de operare Android (customizat puternic), procesor dual core la 1Ghz, 1GB RAM, 16GB stocare și conexiune WiFi, în timp ce ereader-ul Color oferă un ecran de aceleași dimensiunei, însă un procesor puțin mai slab, de 800MHz.

Reducerea de preț ar putea sosi pe fondul creșterii masive a concurenței pe segmentul dispozitivelor cu ecrane de sub 10 inchi. Interesul pentru acest gen de device-uri a explodat odată cu prezentarea tabletei Google Nexus 7, prima tabletă cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Amazon ar putea lansa la rândul lor o serie de noi produse Kindle, în timp ce zvonurile indică și o posibilă tabletă iPad Mini.

Etichete: , , , ,