Samsung Galaxy S3 și iPhone 4, în topul celor mai căutate telefoane printre tineri

Scris de | 13 august, 2012
Samsung Galaxy S3 și iPhone 4, în topul celor mai căutate telefoane printre tineri

EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie Orange România, a realizat o analiză extrem de interesantă care scoate în evidență preferințele tinerilor în materie de telefoane mobile.

Tinerii doresc întotdeauna cel mai nou gadget şi implicit printre primele opţiuni se numără modelele de top ale Apple și Samsung, respectiv iPhone 4 și 4S și Galaxy S3. Urmează modelele următorilor doi competitori pe piaţa smartphone-urilor, HTC One X şi Sony Xperia U, dar şi modelul Samsung s5230 Hello Kitty, destinat cu precădere copiilor sub 14 ani.

„În ciuda preţurilor ridicate, tinerii manifestă un interes foarte mare pentru aceste modele high-end, în special din tendinţa de a fi în pas cu moda. Dacă acum câţiva ani achiziţia unui telefon îţi asigura totodată un anumit statut în grupul de prieteni, acest aspect se păstrează şi în prezent, însă telefonul trebuie să fie cât mai <<smart>>”, a declarat Sebastian Sabo, membru al echipei The PhoneGeeks, divizia de tehnică şi telefonie mobilă a EuroGsm.

Analiza evidențiază și principalele funcții pe care le caută tinerii la un telefon mobil, accesul la internet și la rețelele sociale fiind în topul cerințelor.

În ceea ce priveşte aplicaţiile pe care le rulează cel mai mult tinerii pe telefoanele mobile, pe primul loc se situează Facebook, urmat de YouTube şi Yahoo Messenger. Topul celor mai folosite 5 aplicaţii pe telefoanele tinerilor este completat de Foursquare (aplicaţie care permite utilizatorului să posteze locul în care se află şi să vizualizeze fotografii şi recomandări despre alte locaţii din împrejurimi) şi Instagram (aplicaţie de editare foto care facilitează postarea rapidă pe diverse reţele sociale).

În plus, tinerii preferă funcţionalităţile a două sisteme de operare, Android, respectiv iOS, principalul lor avantaj fiind gama foarte variată de aplicaţii preinstalate pe aceste sisteme, dar şi posibilitatea de a descărca un număr impresionant de alte aplicaţii din magazinele virtuale. Aplicaţiile preinstalate le permit acestora navigarea prin GSP, comunicarea gratuită cu prietenii din alte ţări prin VoIP sau acces facil la reţelele sociale.

 

Etichete: , , , , ,