Alcatel-Lucent ajută pompierii, ambulanţa şi poliţia cu programul First Responder Video

Scris de | 22 august, 2012
Alcatel-Lucent ajută pompierii, ambulanţa şi poliţia cu programul First Responder Video

Alcatel-Lucent a anunţat un nou program menit să ajute echipele operative pentru situaţiile de urgenţă. Astfel, pompierii, ambulanţa şi poliţia vor avea posibilitatea de a vizualiza şi de a pune şi altora la dispoziţie mai multe fluxuri video şi de date prin intermediul terminalelor mobile.

Pentru prima dată pompierii, ambulanţa şi poliţia vor putea să împărtăşească informaţii vitale în situaţiile de urgenţă cu centrul de control al operaţiunilor prin transmisii video şi de date cu ajutorul soluţiei Alcatel-Lucent „First Responder Video”, prima soluţie de acest tip existentă pe piaţă. Având la bază cercetările întreprinse de Laboratoarele Bell în domeniile multimedia şi cloud, soluţia „First Responder Video” foloseşte reţelele mobile în bandă largă 4G LTE pentru a transmite live imagini şi informaţii în mod rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor.

În condiţiile în care populaţia urbană este in continuă creştere, adăugând presiuni suplimentare asupra personalului care acţionează în situaţii de urgentă alături de problemele bugetare existente, reţelele 4G LTE publice sau private au devenit o alternativă viabilă pentru a transmite mai multe fluxuri cu conţinut video şi de date către serviciile de urgenţă. Colaborarea echipelor operaţionale şi siguranţa acestora poate fi îmbunătăţită în condiţiile în care comunicarea prin LTE oferă informaţii complexe despre situaţia la faţa locului, pregătind echipele pentru o intervenţie informată şi eficientă.

În acelaşi timp o urbanizare a spaţiilor înseamnă că mai mulţi utilizatori folosesc telefoane mobile inteligente, alte tipuri de terminale care utilizează banda largă precum şi aplicaţii, punând presiune pe capacitatea reţelelor mobile în bandă largă. Soluţia Alcatel-Lucent “First Responder Video” rezolvă această problemă prin optimizarea modului în care este folosită lărgimea de bandă şi integrând mai multe fluxuri video şi de date într-un singur flux pentru a fi transmis centrului operaţional de comandă. Acest lucru face posibilă transmiterea rapidă a conţinutului complex video şi de date către întreaga echipă implicată în situaţia de urgenţă.

Etichete: , , ,